En vecka av runstreak bakom

Det här med att springa varje dag har varit betydligt lättare än vad jag tänkte mig. Kort och gott handlar det om planering, planering och mer planering.

Än så länge springer jag enligt delmål. Delmål nummer ett var att jag skulle springa varje dag under en veckas tid. Delmål två blir varje dag i 30 dagar, Delmål tre handlar om att jag ska springa varje dag fram till nyår. Klarar jag det planerar jag fortsätta varje dag fram till 24H i Hemavan som går av stapeln i juli 2017. Min plan är att jag ska klara av att avverka minst 75km i fjällen utan desto mer fjäll-/ultraträning. I början av augusti ska jag försöka komma ihåg att bläddra tillbaka till dagens inlägg och utvärdera om det var smart eller inte.

Under de gångna sju dagarna har jag ingalunda ökat i kilometer/vecka. Den gångna veckan landade på 35km. Någon dag landade jag på 2 km och någon dag på strax över 11 km. Min plan är att jag till en början skall vänja kroppen vid att varje dag vara igång – inte att göra kilometerrekord vecka efter vecka. Tanken är också att jag med fördel skall springa 20-40 min pass per dag, och välkomna långpass och kvalitetspass först efter nyår.

Från kilometerjagare till träningspassnjutare och tillbaka till kilometersamlare

Under flera års tid har jag haft 10km som en sorts magisk gräns för vad som jag tycker är tillräckligt långt för att räknas som bra träning. Efter bara 7 dagars runstreakande har min inställning ändrats totalt. Numera är 2km också bra träning. Det är en andningspaus, frisk luft, tystnad, umgänge och en hel massa energi. Framförallt ser jag att 2km är en del av den stora helheten – nämligen veckoträningen, månadsträningen och årsträningen. Två kilometer i veckan under ett års tid blir över 100 km i året. Kom inte och säg att inte två kilometer räknas.

2 Replies to “En vecka av runstreak bakom”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s