Runstreak

Som många andra gånger vaknar jag rätt sent till liv då det kommer till trender. Ungefär samtidigt som hypen gått över får jag upp ögonen, och då slänger jag mig in i leken utan att desto mer fundera på vad det egentligen kommer innebära. 

Under en herrans massa år har jag vant med mig vid att 10km är ett standardpass. Allt under 10km känns mer eller mindre som en miss i protokollet, medan 16km och mer innebär ett plus i kanten. Men 10km – ja det är mellanmjölk, vardag, +-0. Något jag kan känna mig okej med. Samtidigt känner jag småpanik de dagar jag inte får ihop det. Igår, efter att jag googlat ”vad är runstreak” och klickat in på paceonearth, märkte jag att det var ett koncept som passade mig som handen i handsken. Tanken om att jag skulle kunna uppnå goda resultat, trots få kilometer per gång känns hisnande.

Idag påbörjade jag alltså projektet Runstreak. Under kommande dagar, veckor och hoppeligen månader kommer jag springa vareviga dag. Reglerna säger att man bör springa minst 1,6km varje dag. Lätt som en plätt tänker jag. Paceonearth skriver att hon klarar av att springa långa ultralopp med endast 20min träning om dagen. Med tanke på att jag anmält mig till ett 24h:s lopp som kommer gå av stapeln juli 2017 är det här bästa nyheten ever.

Började min runstreak redan idag. Två och en halv futtiga kilometer. För någon dag sedan hade jag aldrig ens bemödat mig klä mig i löparkläder för så lite träning, men jag bestämde mig för att ändra tankesätt på en gång. Och redan imorgon kommer jag springa iväg på ett kort morgonpass i gryningen eftersom kvällen kommer tillbringas på gala. Har jag bestämt mig för runstreak så har jag.

Någon annan som runstreakar?

 

4 Replies to “Runstreak”

  1. Jag har samma känsla om jag springer mindre än 5 km. 5 är liksom på något minsta accepterade sträcka för mig (även om jag innerst inte VET att allt räknas). Det är svårt, det där med mentala ”spärrar”… 🙂

    PS. KUUUUL att du bloggar igen!

  2. Efter att ha sprungit varje dag i en veckas tid och tvingat mig springa bara 2 km någon dag – har jag ändrat inställning totalt (iaf vill jag tro det själv). Numera försöker jag nöja mig vid att någon dag bara springa 4km. Det är trots allt mer än inget alls. Och jag kommer ut en sväng. Känns bra.

  3. Jag gissade att vi skulle få med dig! Välkommen till Kulten 😉 Avslutade just dag 80 med en lugn och skön 6a. 90% av länkarna är hur lätta som helst att få ihop, det är den resterande 10% som ibland kan orsaka huvudbry, samtidigt som det är den som gör dom övriga lätta, om du förstår hur jag menar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s