Kalljästa kanelsnurror

Några dagars vila från jobbet har sannerligen gjort stor skillnad i hur vi lever vardagen. Vanligtvis är det bråttom bråttom från morgon till kväll, då vi rusar från hem till jobb, till hem, till vart vi ska till näst.

De lediga dagarna har bjudit på frukost vid lunch, vardagskläder bestående av pyjamas, och huset fullt med folk då gästerna avslöts varandra mest hela tiden. Och som bekant innebär gäster en hel massa roligheter. För att inte tala om bullbak. Har bakat så in i norden. Bröd, tårtor, bullar och gud vet vad. Gott. Riktigt gott.

Tänkte dela med mig av mitt allra bästa bullrecept. Ett recept som gör en till bullmästare. Garanterat de bästa snurrorna någonsin. Ja, så goda att man inte kan nöja sig med en.

Grunden är enkel. Men det tar tid.

Kväll –  knåda ihop själva degen. Lät sedan jäsa lugnt och fint under natten i kylskåp. Receptet hittas här. Eftersom jag alltid bakar enligt samma recept kan jag det utantill. Genom att låta degen jäsa över natten blir bullarna extra luftiga, extra saftiga och så får de en syrlighet som är helt fantastisk.

På morgonen kavlas degen ut, fylls, skärs och snurras, för att till sist läggas under plastfilm och handduk för att pösa till sig. Tre timmar senare kan de läggas i ugnen efter att först penslats med ägg. 225 grader. Kolla tills de är vackert gyllene bruna innan de tas ut.

SAMSUNG CSC

Gjorde en dubbla sats, alltså 5 dl mjölk. Kavlade ut en rektangel. Bredde på en blandning av smör, socker, kanel, vanilj och kardemumma, varefter jag lade på en till rektangel. Skar ut smala remsor som jag snurrade.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Trivs verkligen då jag får skapa med händerna. I grund och botten är jag praktiskt lagd och föredrar att kavla upp ärmarna. Och så njuter jag av stämningen. Det enkla. Det rediga.

SAMSUNG CSC

Gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s