God Jul

Så kom ögonblicket som jag så länge gått och väntat på. Dagen då huset är städat och alla halvt ogjorda projekt är slutförda. Blir helt tillfreds inombords då jag vet att det där badrummet som jag så länge tänkt grovstäda äntligen skiner rent, och då man plötsligt hittar samtliga prylar i den tidigare orediga städskrubben. Hade helt klart kunnat fira jul fastän dammråttorna huserat i knutarna och garderobsdörrarna knappt gått fast, men då hade jag troligtvis städat hela jullovet istället.

Under de senaste dagarna har det mest känts som om man harvat på i en ofantlig takt. Dagens program är vad man kan säga en sammanfattning på just det. Eftersom jag var hemma med barnen ville vi maxa dagen och betade således av både cafébesök, julklappsutdelning, städning, matlagning, spel, pyssel, julbastu, korvgrillning och gud vet vad. Sammanfattningsvis var dagen ändå mysig på alla sätt och vis och toppades då några vänner kommer över med hemlagad smörkola precis innan den stora uppesittarkvällen kickade igång. Ett mysigt kaos.

Dagens mat – ingen jul utan inlagda strömmingsflundror

De inlagda strömmingsflundrorna smakar himmelskt gott. Sött, surt och salt – allt på en och samma gång.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Varje par strömmingsfilér gömmer inom sig ett härligt täcke av gräslök och dill.

Dagens gran – den i glasburk

Gjorde  som de flesta andra och hakade på Ernst-trenden och plockade in en minigran. Istället för att kapa granen rakt av tog jag upp den med rötterna som jag sedan täckte med lite vitmossa. Granen har tillgång till rikligt med vatten och tanken är att vi efter jul kommer plantera granen bland granhäcken längre ner mot stranden. En riktig julgran bland rishögarna.

SAMSUNG CSC

Dagens favorit – farmors gamla bord

Tänkte passa på att visa upp mitt absoluta favoritbord – ett av de där projekten som jag inte tidigare riktigt kommit till skott med. Nu är det hur som helst skinande rent.

En gång i tiden fanns bordet hemma hos min farmor, och jag kommer så väl ihåg ur jag älskade att öppna bordet för att titta till alla knappar och små hemligheter man kunde tänkas hitta. Jag antar att det en gång i tiden fungerat som syskrin, men här kan man ju gömma precis vad som helst.

SAMSUNG CSC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s