En riktigt söt jul

Helgen som gått har vi förberett. Jag som inte skulle vare sig städa eller stressa har gjort just det. Städat och stressat. Mattorna har piskats och golv tvättats rena. Ja, till och med sofföverdragen fick åka ett par varv i tvättmaskinen och ugnen skiner ren. Var dock på vippen att brista i tu då ungarna ett knappt dygn senare sprang inomhus iklädda leriga stövlar och yngsta valde att trotsa pottan i repris. Men nu är det värsta och mesta gjort. Julen kan komma.

Frågar du mig är jul minsann ingen tid då det löns att hålla tillbaka på det goda. Tänker som så att ifall det där lilla extra man stoppar i sig blir ett störande moment, kan man alltid pallra sig iväg ut för att springa bort överskottet. Rätt simpelt.

Choklad och knäck

Förutom att vi städat har vi fixat julgodis. Chokladkakor, praliner, knäck, gräddkarameller och en hel massa annat.

SAMSUNG CSC

Stora chokladkakor gjorda på smält choklad där var och en fick blanda i sina egna favoriter. Min egen består av hasselnötter, pepparkakssmulor och russin medans ungarnas består av frystorkade jordgubbar, marshmallows och polkakross.

SAMSUNG CSC

I gömmorna hittade jag några gamla pralinformar i vilka vi fixade till våra alldeles egna praliner av krossad turkisk peppar med vitchoklad, polkagriskross, frystorkade bär och så nötter förstås.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

One Reply to “En riktigt söt jul”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s