Jul i vårt hus

Allt efter att vi flyttat till det gamla pepparkakshuset, är det som om julen fått en helt ny mening. Längre behöver vi inte fundera över var vi ska fira jul, för det finns bara ett ställe för oss. Hemma i allsköns ro. Inga klappar att frakta och inga leksaker som behöver förvaras i kartongerna fram till annandag – istället är det fritt fram för lek så fort tomten tackat för sig.

Även om julkänslan i år är klen på grund av utebliven snö och ”sex till fem kaoset”, är det som om julen ändå gör sig påmind så fort brasan tänts på kvällskvisten. Det blir inte mycket gjort efter att vi sagt godnatt åt barnen, men det kanske är helt okej att det är så ibland.

SAMSUNG CSC

Den lilla granen togs in lagom till lillajul. I år fälldes den av Viktor, efter att vi först traskat omkring en god stund letandes efter det rätta virket.

SAMSUNG CSC

Tomten i granen är min mormors gamla och en av mina absoluta favoriter bland alla julpynt.

Fick ärva en påse julpynt som en gång i tiden tillhört min mormor och morfar, och känslan att kunna plocka fram grejerna är nästan magisk. Kommer så väl ihåg den röda klockan som spelade Stilla natt och som jag inte fick röra som liten (men inte kunde låta bli att pilla på). Och trumpeterna i glas som var så sköra att de gick sönder så fort de trillade i golvet. Små saker som för någon annan framstår som slitet krimskrams men som för mig har ett värde som inte går att mäta. Minnen.

8 Replies to “Jul i vårt hus”

  1. Jag har gamla lite söndriga flaggor som min farfar gjort nån gång på 20-30-talet. De flesta länder finns inte mera men älskar flaggorna!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s