Ett av nio liv förbrukat

Pettsson har visat sig vara en riktig Houdini. Idag orsakade hon nämligen litet pådrag då hon nästlade sig ut ur kattburen, ut genom bilfönstret och vidare in mellan rampen och bogvisiren – något besättningen på m/s Gudingen påstod vara omöjligt. ”Har jag aldrig sett under mina år… Är inte möjligt”. Jag hade god lust att svara – vi lyckas tammefan med allt. 

   
50 cm upp bakom rampen satt hon och skakade som ett asplöv och skrek frenetiskt. 

Efter att jag insett att katten rymt gick jag omkring på bildäck och ropade Pettsson, fullt medveten om att katten lika bra kunnat ta farväl genom att hoppa akterut. Till min lycka fick jag rätt fort höra jamande läten till svar, men i det läget visste jag inte var hon satt och hur det var fatt med missen. 

Jag kan lova att situationen var rätt absurd då jag med andan i halsen sprang upp på bryggan och berättade för kapten att min katt satt fast mellan bogvisiren och rampen – ingen trodde mig. Stunden senare klättrade jag dock med besättningens tillstånd över rampen och ner längs bogvisiren för att rädda Houdini. Och på andra sidan stod besättningen och tog emot en rädder en. Maj Gaad. Säger då det. Allt ska vi då lyckas med. 

Ps. Katten mår bra och har ätit två portioner mat. Själv skämdes jag som en hund då jag körde av båten. Att sånt. 

3 Replies to “Ett av nio liv förbrukat”

  1. Alltså förlåt, men…… hahahaha! Jag förstår att det inte var kul där och då (jag hade fått panik och skämts jag med). Men när man läser om det…… *fniss* 😀

    Tur att det gick bra i alla fall!
    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s