Golvfix till tamburen

I närmare ett och ett halvt år har tamburgolvet stått på listan över saker som behöver åtgärdas. Eftersom jag listigt nog hade täckt in ytan med en sisalmatta dag ett i huset, har den kommit undan omvandlingen – fram till idag alltså.

Det blev ena häftiga tag med stämjärn och starka nypor. Summa summarum är trägolvet framme och händerna fulla av valkar och blåsor. Likväl känns det jädrans skönt att jag fått bort alla lager av gammalt golv med unken lukt. Mer trägolv till folket.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Centimeter för centimeter skulle skrapas rent. Imorgon kommer golvet få sig en omgång av slipmaskinen, varefter jag kommer grundmåla det med slitstark färg.

Idéer till nytt golv

Redan från början har jag varit fast övertygad om att tamburen kräver ett schackrutigt golv och efter att letat inspiration på Pinterest är saken biff.

convoy.tumblr.com ennui.se Screen Shot 2015-07-16 at 22.53.23

 

Photo: Jessica Silversaga

Det jag däremot funderar över är själva skoförvaringen. På bilden högst upp ser man en hylla som i nio fall av tio är proppfull med alla de sorters skor, kängor och stövlar.

Vi är i behov av ordning och reda och förvaring. Och mer förvaring. Likväl vill jag att det ska passa in i stilen. Om någon av er läsare har några finurliga tips tar jag tacksamt emot allt ni kommer på.

7 Replies to “Golvfix till tamburen”

  1. Minns när vi skulle ta bort en massa mattlager i vår lägenhet. Stämjärn och hammare och något äldre slags asfaltslim ledde till blod, svett och tårar. Hos oss fanns dock inget vackert trägolv underst, utan endast betong. Så det blev klinkers istället 😀.
    Lycka till med fixandet.

  2. Så duktiga ni är. Schackrutigt blir jätte fint. Sen då du kommer på en bra lösning för alla skor osv meddela mig, vi har samma problem här 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s