Stugliv på Kökar

Vad vi gjort?

Mestadels har vi fiskat, badat, lekt och umgåtts. Och har vi inte gjort det har vi gjort allt annat som hör till sommaren. 

Kunde jag, skulle jag helst vilja spendera hela sommaren ute på stugan. Drömmer om att kunna åka ut dit en dag och stanna där veckor i sträck. Ja, så pass länge att jag började längta hem till vardagen. Som det är nu hinner vi knappt packa upp innan det är dags att åka hem igen. Men synd att klaga – vi fick i alla fall uppleva några soliga och händelserika dagar innan det var dags att åter igen infinna sig vid skrivbordet på jobb.

Livet till havs

SAMSUNG CSC

Inte en kotte ville stanna kvar på land då näten skulle i. Efter idogt hummande och brummande var vi överens om var de största fiskarna simmade, och visst fick vi rätt. Precis lagom mängd sik, abborre och flundra håvade vi in.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Efter att ha åkt kana ner i havet fick Molly lov att bära en provisorisk klädsel då en gammal trasa fick agera kjol. Själv lärde jag mig att ungen rör sig snabbare än ljuset. På några sekunder tog hon sig nämligen från stugtrappan ner till havskanten.

Lycka är att bo bredvid en bondgård

SAMSUNG CSC

Lammen var tvungna att utstå kramkalas vareviga dag. Så fort jag bad ungarna hämta mjölk, sprang de iväg med mjölkkannan i högsta hugg till ladugården och efter att ha varit borta en timme eller så kom de hem och berättade om kossorna och kalvarna och fåren och lammen och gud vet vad.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Säg omelett

Stugsemester innebär för mig minsta möjliga tid framför spisen och mesta möjliga utnyttjande av kvarblivna rester. Svaret heter alltså omelett. Väldans gott tyckte ungarna. Väldans lätt tyckte jag.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vad vore en regel utan ett undantag, för visst krånglade vi också till det en smula mellan varven. Som gången då jag föreslog sockerkaka. Problemet var att vi saknade skorpsmulor till den uråldriga formen. Och elvisp till ägg-sockerblandningen. Men sicken tur att det finns grannar med rediga skafferier och förråd – kakan blev klar på nolltid. Och grannen fick smaka.

Mer än bara mat och bak

Så fort jag nämnde grottorna vid sjöbevakningsstationen var det bestämt att en utfärd dit stod på agendan. Även denna gång irrade vi omkring utan vare sig karta eller mål, men likväl lyckades de hitta både den ena spännande hålan efter den andra. Viktor kunde inte lyssna sig mätt på historier om kriget. Och jag insåg att jag behöver läsa på en hel del inför nästa besök.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ungarna skickade en alldeles särskild hjärte-hälsning till älskade E. Nästa gång ska hon banne mig vara med. Så måste det bli.

SAMSUNG CSC

Än en gång visade sig Trangian fungera alldeles utmärkt. Pannkakor till mellanmål fick högsta betyg, liksom lunchen vi intagit dagen innan. Rekommenderar spritköket varmt till alla som rör sig utomhus.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Längst ner i viken ser man tre små glin fara omkring spritt språngande nakna samtidigt som man hör ett vansinnigt glatt tjut. De här ungarna ligger minsann inte på latsidan då det kommer till att hitta på hyss och ibland farliga sådana. Eftersom de hade fått så fasans hett hade de helt enkelt bestämt sig för att bada en smula. Utan vår vetskap. Pjuh. Det gick bra den här gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s