Med båt till Nagu och Själö

Det blev en helg på tumanhand med äkta skärgårdsbröllop och därtill hörande dans in på småtimmarna. 

Vill man summera helgen kan man väl säga att det var som taget ur en svensk sommarfilm från början till slut. Det enda som saknades var den klassiska sjöväderprognosen vid 18-tiden. Övriga element var där: ankaret som skulle kastas i sjön (och inte utan försäkringsärende), snapsen, visorna, talen, skratten och allt det där andra som hör till bröllop ute i skärin’. Stort tack till brudparet för ett fantastiskt fint bröllop.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Dagen efter

Eftersom vi tagit oss till ön med båt hade vi möjlighet att sova över vilket medförde att vi till min stora förtjusning fick inta frukost annanstans än vi köksbordet. Just den här söndagen blev det äggröra tillagat på klipporna strax intill båten och jag lovar och svär – det smakar bättre utomhus. Trangian har visat sig vara sommarens bästa införskaffning – ingen tvekan.

SAMSUNG CSC

Själö

Efter att ha kastat loss och vinkat hejdå till festfolket var det dags att bege sig hemåt. Likväl hann vi med en avstickare då vi tog iland vid ön Själö.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det kändes olustigt att gå omkring på ön. Tankarna gick till dem som åkt ut till ön med virke till sin egen gravkista i bagaget. Det må vara inbillning men bland idyllen vilade en förnimmelse av orättvisa. Likväl en spännande plats att besöka. Just då kändes det hur som helst bra att vi besökte platsen utan ungar med vild fantasi. För kidsen hade besöket nog varit lite väl spännande.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s