Lenholmens naturstig

Hade det inte varit för det förfärliga oljud vi förde, hade vi troligtvis fått uppleva ett betydligt rikare fågelliv. Tur nog var Mamma Mu och hennes kompisar inte lika rädda av sig, utan vågade sig riktigt nära.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Lunchen

Frågar man ungarna är maten poängen med hela utfärden. Knappt vi hunnit gå hundra meter innan det börjar kurra i deras små magar. Eller i alla fall påstår de det. Helt oskyldig är jag inte själv heller, för visst är det som så att mat smakar bättre utomhus.

Dagens lunch bestod av pasta med köttbullar i tomatsås. Var evigaste en liten smula gick åt. Mat för fem har visat sig vara en enkel match så länge man förbereder allt väl på förhand. Eftersom jag hade möjlighet att koka pastan kvällen innan var det lätt att värma maten i kastrullen på Trangian. Och om man får tro Viktor var det den godaste lunchen han någonsin smakat.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Att göra

En naturstig – det var precis det var det var. Man går, man springer, man går i koskit, man stannar och torkar koskit, man går igen, man funderar en stund och så går man vidare.

Förväntar man sig hoppslott och studsmattor kommer man bli besviken, men om man stannar upp en minut och förklarar vad och varför saker och ting finns omkring en, kommer ungarna berätta om det där 450-åriga trädet som om det var det mest spännande de upplevt på hela veckan.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Från att i början hållt till långt ute på ängen…

SAMSUNG CSC

Var de plötsligt riktigt, riktigt nära..

SAMSUNG CSC

Ännu ett feltramp i en komocka. Ett tips till er som vill besöka naturstigen: klä er i stövlar eller rediga skor. Ni kommer inte härifrån utan lite skit under sulorna.

2 Replies to “Lenholmens naturstig”

  1. Nu råkar det vara så att jag befinner mig väldigt nära dig (typ 1,5 km från Lenholmens naturstig) några veckor framöver så en springdejt tycker jag vore på sin plats 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s