Trangia plättar

Kvällsmat utomhus

Strandhäng blev skogshäng då regnet överraskade precis som vi stigit ut genom ytterdörren. Inombords kunde jag inte inta bli att jubla en smula, eftersom mysfaktorn kring att äta kvällsmat utomhus steg i takt med att regndropparna föll allt tätare.

Det var helt tydligt fler som var plättsugna, för som vi gick mot skogsdungen anslöt sig ett par tre grannungar till sällskapet  och ni vet ju vad som sägs – the more the merrier.

plättar

Det blev premiärinvigning av stormköket. Efter att jag kollat runt på nätet och pratat med säljaren i butiken, valde jag köpa ett Trangia baspaket. Vi kommer knappast använda stormköket mer än en gång i veckan sommartid och då vid kortare turer. Det mest förmånliga paketet innehöll en stekpanna i aluminium, men eftersom jag vill kunna steka både ägg och plättar var non-stick pannan ett måste. Om du själv går i stormköksköpartankar lönar det sig att passa på – just nu kan settet köpas med 25% rabatt vid Scandinavian Outdoor.

SAMSUNG CSC

Medan glada gänget väntade på att plättar började produceras på löpande band underhöll de sig genom att gå på lina. Man kan knappast tro det men fem ungar gömmer sig bakom trädet.

SAMSUNG CSC

Under regnskyddet mådde vi gott kan jag lova. Rätt najs avslutning på en helt annars ordinär sommardag.

Note: Jag är medveten om att vi ställt Trangian ”upp och ner” men jag var tvungen att göra så för att få upp värmen i stekpannan. 

2 Replies to “Trangia plättar”

  1. Äh, borde nog ha satsat på trangia! Sambon valde ett enkelt gaskök, säkert redigt billigare, men det var ju helt hopplöst då det blåste.. Plättar kan man nog också glömma på vår panna,höh. Det där ser mysigt ut! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s