Sattmark vandringsled

Rör du dig längs skärgårdsvägen ut mot Nagu/Korpo/Houtskär (ja, ni fattar) lönar det sig att göra en avstickare vid Sattmarks kaffestuga. Utan dessvärre möda och besvär kan man lätt ta en tur runt Robinsons äventyrsstig och känner man sig inspirerad kan man knata på i uppemot 11 km.

Robinson stigen

Lagom lång och lagom utmanande. Ungarna fick springa av sig, dra sig uppför berg och björkar, och svischa fram i skogen på Tarzan-vis. Kunde inte bli annat än succé.

SAMSUNG CSC
c

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Ibland fattas några centimeter för att fixa det helt på egen hand. Tacka vet jag syskon.
SAMSUNG CSC
Det blev piknik ute i det fria. En trangia finns på inköpslistan, men i brist på bättre fungerar rykande hett vatten i en termos lika bra då det gäller att slänga ihop lite nödproviant till små hungriga munnar. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Det går inte att ta miste på den glädje den här lilla filuren känner över att få hänga utomhus. 

För den som gillar utmaningar

Efter att ha knatat runt likt Robinson med Molly på ryggen såg jag att stigen fortsatte längre fram. Elva kilometer terränglöpning är inget man tackar nej till utan omsvep, alltså åkte jag tillbaka senare samma kväll tillsammans med en kompis.

Omgivningen var fantastisk – elva kilometer omväxlande natur bestående av krävande stigningar, branta nedförsbackar, täta trollskogar och lättsprungna tallskogar. Ställvis överraskades vi av midjehögt gräs, men mestadels bestod rutten av finfina stigar.

Hit kommer jag återvända riktigt snart.

IMG_2384-3 IMG_2386Tips: klä dig i långbyxor om du inte vill bränna dig på brännässlor och kom ihåg att kolla efter fästingar.

 

2 Replies to “Sattmark vandringsled”

    1. Robinson längan kan avverkas av de flesta – oberoende skor. Skall du däremot bege dig ut på 11 km:s längan lönar det sig att förse sig med bekväma skor. Ställvis var det hala berg (det hade regnat). Men som sagt – mycket vacker och omväxlande omgivning! Härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s