Tomatsås till flera dagar

Till vardags hinner vi sällan med några märkvärdiga middagar. Det blir en makaronilåda här eller en ugnslax där, varvat med pasta med köttfärssås. Rätt och slätt husmans. Under helgerna försöker vi däremot göra lite mer mat. Vi kan väl kalla det långsammare mat.

Oftast börjar vi helgen med en rejäl frukost bestående av äggröra med tillbehör. Ibland lyxar vi rentav till det med några croissanter varpå ungarna jublar. Och vad gäller middag brukar vi styra upp med rejält kött i bit.

Just den här helgen blev det ett väldans tjat om pizza och till slut gav jag efter för grupptrycket. Eftersom pizza kräver en riktigt god tomatsås valde jag att agera smart och röra ihop en rejäl sats så vi klarar oss någon dag i veckan också. Hur skönt är det inte att svänga ihop måndags- eller tisdagsmiddagen på några minuter liksom? Koka pasta, häll i bästa tomatsåsen och strö över lite basilika och parmesan. Färdigt.

SAMSUNG CSC

Tomatsåsen i sig sköter sig själv. Det enda man behöver göra är att man fräser en hackad gullök och en vitlöksklyfta i en rejäl skvätt rapsolja, varefter man häller på ett par burkar mutti tomatkross. Släng i lite svartpeppar, socker och en skvätt balsamvinäger och man har världens bästa tomatsås efter drygt 45 minuter. 

SAMSUNG CSC

Typiskt Molly att ta vara på tillfället och snabbt som rackarn stiga upp från sin stol och krypa tvärs över bordet för att vispa runt i grytan en smula. Och ja – jag fick torka upp tomatsås från både bord och golv efteråt.

SAMSUNG CSC

Dagens pizza bestod av färska tomater, basilika, rucola, ananas, färska champinjoner och lufttorkad skinka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s