Ett till försök

Gång på gång försöker jag undvika bloggdöden. Ändå börjar det mer eller mindre kännas som om slutet är nära. 

Lika ofta som jag tänkt att nu skiter jag i bloggen, påminner läsare mig om att de saknar inläggen. Efter att åter igen ha bläddrat tillbaka i arkiven bestämmer jag mig alltså än en gång för att ge bloggen en till chans.

Var klämmer skon?

Det svåra med att blogga efter att vi flyttat till Pargas, är att jag inte längre är anonym på samma sätt som tidigare. Tidigare befann jag mig på tryggt avstånd från allt och alla, och kunde i princip oberört föra öppen dagbok över vårt görande och icke-görande. Från att ha varit en i mängden är jag idag en av en handfull andra lokala bloggare – med betoning på lokal. Hela situationen blir mer verklig och mer påtaglig – jämför lokalnyheter vs. nyheter från långtbortistan.

Det händer att folk jag inte känner påtalar saker jag skrivit i bloggen – ett fullkomligt godtagbart beteende. Samtidigt gör det mig allt mer medveten om vad jag skriver och inte skriver och tröskeln att dela med sig av det vardagliga och sårbara blir större.

SAMSUNG CSC

Stöptes om en smula

En gång i tiden var jag helt oberörd av framtiden. Det fanns inte ett problem som inte kunde lösas och inte en dröm som inte kunde uppfyllas. Idag är allt annorlunda. På sätt och vis har jag insett att livet de facto är skört. Och inte bara skört – det kan fanimej ändra riktning innan jag hinner blinka.

Många gånger känner jag att insikten gjort att udden av lyckan suddats ut. Leendet når inte riktigt hela vägen upp och känslan av lycka är inte lika stark. Framtiden har helt enkelt skrivits om då händelser som utspelats möblerat om hela tillvaron.

2 Replies to “Ett till försök”

  1. Känner så igen mig! Efter flytten från Helsingfors till österbotten hade jag samma erfarenhet och slutade också med bloggen en tid. Kände mig inte alls lika anonym längre och det var en konstig/annorlunda känsla jag inte riktigt visste hur jag skulle känna inför. Men den levde upp igen! Känner mig mycket säkrare i min egen sits nu och kunde köra på för fullt igen. Hoppas du också finner din!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s