Mitt i livet

Någon vecka tillbaka reflekterade jag om att återvända till arbetet och plötsligt befinner jag mig mitt i smeten. 

Jobbstarten gick smidigare än vad jag någonsin kunnat drömma om. Samtidigt var chocken precis så intensiv som jag väntat mig. Stundvis kommer jag på mig själv tänka ifall jag genomgått lobotomi under mamma-ledigheten, då jag helt plötsligt förlorar konceptet och tror mig hålla till på det gamla kontoret 200 km bort då jag de facto bytt arbetsplats och numera huserar betydligt närmare hem. Det har till och med hänt att jag per automatik varit på väg mot Helsingfors då jag egentligen skall köra åt precis motsatt håll. Gamla vanor håller visst i sig.

Likväl är jag nöjd över beslutet om att återvända till arbetet. Hade inte velat ha det på något annat sätt.

3 Replies to “Mitt i livet”

  1. M är hemma med henne en stund i varje fall och så har vi lyxen att ha svärisarna nära som kommer sköta henne fram till hösten (men några dagar i veckan på dagis blir det nog ändå).
   Från hösten blir det dagiskarriär på riktigt! Men sen igen har våra ungar varit på dagis sedan de varit 13 respektive 18 månader så det är inget jag oroar mig över. Den här gången blir det förstås ändå annorlunda iom att M tidigare som fotbollsspelare haft riktigt korta dagar.
   Förstår dig med att inte vilja släppa taget om J. Har nog en liten klump i magen då jag tänker att jag ser Molly så lite som jag gör. Om kvällarna vill jag knappt släppa taget om henne. Eller om V&A.
   Hemmatiden är fin. Men eftersom vi än så länge inte vunnit miljoner på lotto är det jobb som gäller 😊

 1. Det är verkligen en ”kulturkrock” att börja jobba efter föräldraledigheten. Samtidigt som jag längtade efter struktur och vuxenprat fick jag smått ångest över att ha sådär inrutade 8-17 jobb.
  Aldrig är man (jag) nöjd. 😉

  Men skönt att din start flöt på bra i alla fall. Hoppas du så småningom kör åt rätt håll VARJE gång. 😉

  Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s