Tankar om jobb och karriär

Jobb är något jag tidigare valt att vara förtegen om på bloggen – har helt enkelt känt att jobb är jobb, medan mitt personliga bloggande sammankopplats med fritid. Samtidigt har min arbetsbild under senare år långt handlat om just social media, vilket fått mig att tänka om en smula.

Så vad gör jag då jag inte springer, bakar eller bloggar?

Tanken var att jag skulle jobba inom HR. Läste både arbetsplatspsykologi och pedagogik. Någon personalchef blev jag ändå inte. Faktum är att min pro gradu-avhandling inte kunnat vara mer off topic än vad den var. Ändå tror jag att den hjälpt mig en bra bit på vägen beträffande perspektiv.

Via sälj har jag hör och häpnad övergått till marknadsföring – ett ämne jag endast läst grundkurs av på universitetet. Ändå verkar det vara min grej, eftersom jag får betalt för att vara kreativ. Bild, text, färg, form, innehåll och en massa säljtänk. Me like.

För några år sedan gick exempelvis min arbetstid långt åt till att nätverka med bloggare och öka varumärkessynlighet via sociala kanaler. Ett fantastiskt kul arbete. Under åren som gått har arbetsuppgifterna ändrat en smula, men grundtanken kvarstår – få till ett koncept som folk vill ha.

Den egna bloggen som lärobok

Det som började som ett dagboksliknande anonymt reflektionsfönster till omvärlden, har visat sig utgöra en lärorik erfarenhet.

Fem år tillbaka visste jag inget om vare sig Photoshop, Illustrator eller än mindre InDesign. Inte heller visste jag särdeles mycket om copy, d.v.s. skapande av innehåll. Oftast stod jag bredvid AD:n och försökte skissa upp på ett ungefär hur jag önskade att slutresultatet skulle se ut. Idag kan jag leka med hela baletten själv – mycket tack vare bloggen.

Ett litet sidospår

Min allra senaste leksak heter wacom. En tablett som gör det möjligt för mig att rita ovanpå fotografier, pdf-dokument etc. Pryljunkien inom mig klappar händerna eftersom jag lär mig nya saker som jag kommer ha nytta av på arbetet.

Ett till sidospår

Som läsare funderar man sällan på alla överenskommelser som skett bakom kulisserna innan en bloggare skriver om vissa varumärken. Har varit med om situationer då bloggare medverkat i olika kampanjer mot ersättning. Företaget får en ambassadör som bloggläsare kan relatera till, samtidigt som bloggaren får pr och omfattande synlighet, win-win. Å andra sidan finns det situationer då bloggare marknadsfört produkter de aldrig annars frivilligt skulle visa upp sig med – något jag personligen kan känna att alla förlorar på.

SAMSUNG CSCKöpte mig en ”ny” laptop-väska i läder från loppis för 3,50€

Tillbaka till arbete och tankar om framtiden

En tid tillbaka genomgick jag ett personlighetstest. Det jag fick veta var egentligen ett kvitto på det jag själv trodde. Ändå kändes det bra att få det bekräftat – svart på vitt. Att sitta i heta stolen och få sig en egoboost kombinerat med värdefulla-tips-på-vägen var precis vad jag behövde i en tid då många ifrågasätter istället för att pusha varandra i rätt riktning.

Slutet på något, betyder början på något annat

Så småningom blir det läge för mig att återgå till arbetslivet och denna gång känns det speciellt – annorlunda än tidigare. Jag är nämligen klar med en bit av livet. Några fler mamma-ledigheter blir det inte. Ingen mer mamma-mage att gosa med. Ingen mer hej-vi-har-fått-bebis. Inget mer hej-det-är-ingen-skillnad-på-veckodagarna och hej-jag-är-ledig-hela-sommaren och behöver-inte-tänka-på-arbete. Och vet ni, folk frågar om jag har panik inför slutet, men nej. Ingen ångest. Ingen panik. Absolut ingenting. Jag är helt finito och nöjd. Nu är det dags att börja på något nytt och jag ser fram emot vareviga ögonblick. Ser fram emot hektiska småbarnsår. Ser fram emot att vara 40 och fabulous.

SAMSUNG CSC

Dags att klättra vidare.

7 Replies to “Tankar om jobb och karriär”

  1. Kul läsning, att få veta ännu lite mer om vem du är. Ett sådant inlägg måste kommenteras. Jag känner dig ju inte, men du känns klok, ödmjuk och verkar stå stadigt med båda fötterna på jorden. Jag är helt övertygad om att du kommer vara fabulous som 40! Go for it! ✨💕

  2. Inte heller jag känner dej – men kul att få en glimt av din mer professionella sida. Så imponerad av din kreativitet å energi. Lycka till och enjoy the ride!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s