Vårt hem i Unelmien Talo&Koti

En månad efter att vi flyttat in i vårt drömhus gästades hemmet av inredningsfotografen Camilla Hynynen. Just i det ögonblicket kändes vårt hem precis lagom. Nu efteråt kan jag tycka att hemmet på bilderna saknar det där lilla extra – det där som kommer av sig självt då man bor in sig en smula.

Eftersom vi flyttade från en modern radhuslägenhet på 80 kvadrat till större och framförallt äldre ytor, kan ni kanske förstå att vi hade behov av väldigt mycket möbler, mattor, gardiner och gud vet vad. Från att ha bott trångt, hade barnen plötsligt tillgång till egna rum, och vi själva hade både arbetsrum, matsal och brasrum.

Vi kunde ha sökt inspiration från diverse fashionabla inredningsmagasin, men där sa både förståndet och budgeten stop. Istället blev det att jobba utgående ifrån vad som fanns att tillgå. Det blev alltså en hel massa diy-prjekt av allehanda ting som vi kom över. Billiga loppisfynd och saker tidigare husägare lämnat efter sig fick stå sida vid sida med finfina arvegods.

Vem inreder jag för

Någon vecka tillbaka skrev Camilla ett läsvärt blogginlägg där hon reflekterade över var och ens intresse för inredning. Ena inreder för att imponera, medan den andre utgår ifrån egen smak och eget behov. Jag vill påstå att jag utan tvekan tillhör den senare kasten.

Stundvis har någon rynkat på ögonbrynen då jag ställt en BAT chair med design från 1950-talet under ett betydligt äldre medicinskåp fyllt med små kristallglas, och alldeles bredvid hängt upp en diy-lampa (bild på CamillaKamomillas blogg). Själv gillar jag kontraster. Blandar hejvilt och är rätt så lekfull. I min värld bör en vintageväska från Dior ingalunda stå undangömd i garderoben. Den ska stå framme vacker som den är (kolla bild).

Vill du se mer av vårt hus kan du bläddra bland fliken hus och hem till höger, eller ännu bättre – köp tidningen Unelmien Talo & Koti vettja.

hemmet

I tidningen berättade jag bland annat om mina planer att bygga ett legobord till kidsen. Resultatet ser du här. Sa också att jag drömde om ett långbord gjort av plankor. Bordet jag kirrade hittar du här. Och nej, det står ingalunda ute i verandan i väntan på kräftskiva – det står i köket där vi sitter samlade vareviga dag.

One Reply to “Vårt hem i Unelmien Talo&Koti”

  1. Tack för besöket! Inredning är en spännande process som aldrig tar slut! Så glad för att du delar med dig för ert hem har verkligen det där extra och den där rätta personliga känslan man bara får när man vågar gå på magkänsla och göra så som man själv tycker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s