Då de vi inspireras av är yrkesmotionärer

Spinner vidare på föregående inlägg.

Så sent som igår skrev jag att man kan vara träningssmart och tidsekonomisk – bara man vill. Hänvisade till Lofsan som genom sin blogg visar att man kan vara fit och stark även om man är småbarnsmorsa. Först senare insåg jag att Lofsan liksom många av träningsinspiratörerna jag följer via social media är motionärer till yrke. I klartext: Medan jag själv knegar på hemma eller på kontoret och försöker klämma in träning så fort en liten lucka öppnar sig, får måbra-profilerna betalt för att hänga i löpspåret och på gymmet. Missförstå mig inte – jag tycker vareviga en av dessa underbara tjejer gör ett fantastiskt jobb. Samtidigt handlar allt om image och ibland blir verklighetsbilden lite snedvriden.

 

Själv är jag ingen yrkesmotionär. Jag får inte betalt för att springa.

Den image må-bra-inspiratörerna bär upp handlar om att man ska äta rätt och träna rätt. Man äter chiapudding till frukost, omelett med spenat till lunch och däremellan kör man burpees tills man stupar. Man slänger laptopen i ryggan, springer till dagis för att hämta kidsen, varefter man springer hem och fixar energibollar gjorda på dadlar tillsammans med ungarna. Vackert så. Inspirerande kanske. Eller så energidödande. Faktiskt.

Jag kommer nämligen aldrig att kunna nå upp till dessa förväntningar. Mina ungar vill nämligen ha vanliga chokladbollar gjorda på havregryn och smör. Och själv vägrar jag smaka chia – föredrar linfrö som odlas lokalt. Inte heller kan jag springa till jobb längre – arbetsplatsen ligger nämligen två timmar bort, med bil.

Men ändå. Visst känner jag igen mig i det hälsomedvetna tänket. Så sent som för något år sedan var transportlöpning på 30 km vardagsmat liksom paleo och raw food.

Och visst vet jag att det här livet kommer ikapp mig en dag. Eller jag ikapp livet som löpare och hälsomedveten kvinna. Och då helvete kommer jag hinna med både jobb, familj och ultralopp.

Fram tills dess lunkar jag på i löpspåret bredvid.

(och byter ut mammaspring till mammalunk)

3 Replies to “Då de vi inspireras av är yrkesmotionärer”

  1. Fantastiska inlägg, både detta och förra. Håller helt med. Och grejen är att jag LÄR mig gärna an yrkesmotionärerna. Lofsan och andra har gett mig fantastiska träningspass, tekniktips och många aha-upplevelser kunskapsmässigt. Inspirationen hämtar jag hos såna som du. ”Vanliga” människor med vanliga jobb. Personer jag kan identifiera mig med helt enkelt!

    Till och med diy-tips blir jag inspirerad av nuförtiden… vä tar spänt på inlägg om vintage paint eller chalk paint. Har precis tagit mig an men första stol (av 12. Den första tog typ en hel dag.. )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s