Julförberedelserna har kommit igång

De senaste dagarna har vi knappt alls suttit still. Om vi inte traskat omkring i skogen letandes efter en precis lagom stor lillajulgran, har vi snickrat julklappar, målat ljusstakar och hängt upp julljus. 

Eftersom jag vill mota Olle i grind har jag valt att påbörja julförberedelserna i god tid så jag slipper stressa då julen väl anländer. För det gör den. Samtliga lådor i huset är uppredda och det julpynt vi kommer ha framme står på sin givna plats. Eftersom julen är kort och mörkret kompakt väljer jag att börja i tid så vi kan njuta av ljuset och alla förberedelser i lugn och ro.

Ingen lillajul utan lillajulsgran

Ja, det tyckte i alla fall jag och Viktor och således tog vi sågen under armen och begav oss iväg på granjakt.

gran

Som jag längtat. Jul hemma med allt vad det innebär. Äntligen.

grann

Eftersom jag är snäll till sinnet och lillajul infaller på lördag kommer jag att låta ungarna länsa granen på polkagrisar långt innan den lilla granen får tacka för sig och ge plats åt en större upplaga.

8 Replies to “Julförberedelserna har kommit igång”

 1. Lillajul är inget jag känner igen. Jag bor i Sverige (Uppsala) och har aldrig firat ”Lillajul”. Är det en finsk tradition måntro? Nyfiket undrar jag så klart hur man firar denna helg?

  1. Lillajul är nog en finsk tradition. Eller kanske finlandssvensk?
   Tomtenissen eller tomtemor lämnar små paket åt barnen, man tjuvstartar med lite julmat, man träffar släkt och vänner och kör igång julfirandet i största allmänhet.
   Lillajul innebär också mycket fester både på arbetet och annars.
   Lillajul innebär också att man tar in en liten julgran som senare får ge plats åt en betydligt större gran.
   Lite julmys i största allmänhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s