Zzzzzover hela natten

Holy cannoli, ungen sover.

Det var ingalunda första gången vi körde sovskola här i huset – vi har trots allt två små snarkare från förr. Men likväl kunde jag knappt tro att det verkligen fungerar.

Medans jag själv tillbringade förra helgen i Stockholm, styrde karln i huset upp sovvanorna hos minsta fröken. Från att tidigare vaknat femhundrasjuttio gånger för att snutta vid bröstet gjorde hon en helomvändning och började sova nattetid och äta dagtid efter bara tre nätter.

Hur gjorde han då?

Tja, han körde en mjukare variant av den omtvistade Anna Wahlgrens metoden Sova hela natten. Amanda kurades enligt AW:s metod till punkt och pricka för åtta år sedan medan Molly liksom Viktor fick en något modifierad variant.

I praktiken innebär det att hon numera sover i egen säng och i eget rum som hon delar med Viktor. Hon läggs i sängen då hon börjar gäspa runt åtta-nio på kvällen och somnar med eller utan napp. Efter skratt och bus och en hel massa pussar släcks lampan samtidigt som man ramsandes lämnar rummet. Ramsan lyder Gonatti Molly sov så gott. Sedan vaknar hon klockan halv åtta-åtta -tiden jollrandes. Och nej, jag överdriver inte. Det är faktiskt så.

Ibland vaknar hon en gång runt ett-två men också då räcker det med att vi ramsar. Så enkelt är det.

SAMSUNG CSC

Hur man väljer göra är upp till var och en. Det här fungerar för oss. Halleluja!

8 Replies to “Zzzzzover hela natten”

  1. Skönt att få sova! Får man fråga hur dessa tre nätter var? Grät hon mycket eller gick det ”enkelt”? Här vaknar vi 2-3 gånger per natt och det börjar vara lite tröttsamt… 🙂

    1. Frågade M och skrev också ett inlägg om det. Det trappades ner för varje natt. Och till slut sov hon natten igenom. För Molly var det stor omställning med maten. Hon var van med att ligga och snutta natten igenom, vilket såklart betydde att hon inte åt och drack lika mycket dagtid. Nu äter hon dagtid och sover nattetid.

    1. Jag kan inte påstå att jag rekommenderar något alls. Det är lite som att sluta röka, börja motionera eller vad som helst -> viljan till förändring måste vara stark och den måste komma från en själv. Vilken metod och hur man sedan gör är upp till var och en.
      Första natten frät hon 4 ggr. En gång i 20 minuter. Men sedan lättade det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s