Klädde om en gammal stol

Stolen som en gång i tiden ropats in på auktion av de förrförra husägarna fick äntligen ny klädsel. Eftersom det var första gången jag hade att göra med riktigt gammalt hantverk bestående av hästtagel och naturligt sjögräs, ville jag sänka tempot för att vara säker på att göra rätt från början.

Projektet började med att jag plockade isär samtliga delar, och även om jag kände mig rådvill var det nödvändigt för att kunna reparera alla gamla limningar som gett upp för länge sedan.

Dessa stolsprojekt har sannerligen lärt mig att aldrig sitta och gunga på stolen. 

Efter att ha klätt stolen naken och limmat ihop den igen kunde jag välja stolstyg. Det enda jag kunde tänka mig till stolen var tyg av 100% linne och med facit i hand kan jag nöjt konstatera att det inte kunnat bli bättre.

stol

4 Replies to “Klädde om en gammal stol”

  1. Wow, snyggt. Var du tvungen att stoppa om stolen också? Är lite nyfiken då jag har två stolar som borde fixas och behöver alla tips jag kan få.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s