Boom… I’m back!

Med startbeviset till Vintermarathon i handen och tankar om en ny träningskompis känns det som om jag är tillbaka på rätt köl igen.

Under de senaste månaderna har träningsinspirationen inte riktigt infunnit sig hur jag än försökt. Förkylning och trötthet har kompat varandra, och mitt i dimman har löpningen och styrkepassen mest känts som ett ont måste. Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag mest gått omkring och låtsats gilla träningen. Men som de kloka och visa brukar säga – fake it ‘til you make it. Och det har jag gjort. Och nu är jag tillbaka.

Frågar man CoachMilla vilket vitsord hon skulle ge mig som PT-kund skulle hon nog knappast vara nådig. Jag kan tycka att jag borde ha presterat mer, tränat mer och kommunicerat mer. Men vi kan väl säga att tiden med henne gett mig verktygen att komma igång. Dels fick hon mig att se över inte bara min kost, utan hela familjens kost, och dels fick hon mig att se träningen bortom löpningen. Yoga, styrkeövningar och magövningar har blivit små inslag som numera kantar vareviga träningspass. Kort och gott gav hon mig verktyg att se till helheten.

SAMSUNG CSC

De två senaste dagarna har innehållit en hel massa träning då jag lyckats skrapa ihop närmare 30 km plus en massa funktionell träning. Dagens pass bjöd på pyramidträning där snabbaste kilometern gick loss på 4:58. Om ni kollar noga ser ni att jag sprang snabbt som blixten – knappt jag alls fastnade på bild.

Hjälp på vägen

För mig personligen är det löpbloggarna där ute som jag följt i tid och otid som hjälpt mig återfå drivet. MillaSkosulan, MarathonMia, Johanna, Snorkkis, Malin, Anna, Jojo, en till Anna och alla ni andra fantastiska träningsproffs och -bloggare som orkar dela med er av det ni gör. Tack. Det gör stor skillnad.

5 Replies to “Boom… I’m back!”

 1. Åh, tack för att du nämner mig bland löparbloggarna fortfarande! I den livssvacka jag befinner mig i just nu så ser jag mig själv som totalt värdelös och oduglig och tror inte att någon läser min blogg och än mindre att någon inspireras. Så tack!

  1. Äh nu är du ute och cyklar! För mig är du Finlands egen MarathonMia! Upp med tuppen, styrkepass då alla andra slänger i sig lunch och så sisådär 200 km i veckan på det! Jo jag tackar!

 2. Svacka och svacka, för mig som är en glad hobbyspringare med en femma nu och då så tycker jag du är helt super ”i farten”! 🙂 Men en sak som jag just kom att tänka på, är att tycker du att det räcker med löpningen, eller tränar du ngt annat ibland också? Jag vet att du säkert har bra benmuskler med tanke på alla backar och sånt, men hur tänker du kring tex armmuskler och magmuskler och sånt? Jag märkte nämligen häromdagen att jag har helt obefintlig muskelstyrka, och det gjorde mig lite nedstämd (och peppad att träna upp den också!).

  1. Tidigare gjorde jag knappt något åt armar, rygg etc. Men efter att jag varit i kontakt med Milla hänger jag i ringar titt som tätt. Armar, mycket rygg, mage och så extra ben. Alltså jag tränar ben mer än bara genom löpning.
   Visst gjorde jag det för länge sedan också. Men senaste året har varit en enda stor svacka då det kommit till styrka.
   Jag är absolut inte stark ännu. Men varje liten övning gör mig lite starkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s