Garmin Forerunner 620 HRM eller Suunto Ambit 2 S White HR

Ja, men som rubriken lyder. Vad rekommenderar ni?

Suunto hade jag sist för sisådär tio år sedan medans min Garmin FR610 har fungerat perfekt ända tills den sa upp kontraktet för någon månad tillbaka. Eller perfekt och perfekt. Under två senaste Stockholm Marathon har den fått signalfel då jag passerat Västerbron för andra gången och således orsakat totalt tempokaos. (Ni vet känslan då man sprungit 36 km och tycker att man rusar fram samtidigt som klockan säger något helt annat). 

Screen Shot 2014-10-27 at 14.41.51
Screen Shot 2014-10-27 at 14.42.04Garmin har inbyggd GPS, har ett batteri som klarar av tio timmar träning eller sex veckor klocktid, 200 timmar träningshistorik, virtual partner, auto-pause, lätt att följa upp intervallträning och såklart det vanliga -> mätning av sträcka, tid, fart etc.

Ett stort plus för att klockan är stilren och snygg. Ett stort minus är priset. Just nu går den loss för ca. 400 euro. Inget för hemma-mammor.

 

Suunto bjuder på möjlighet att ladda ner olika appar, bl.a. Ghost-runner.

Men här slutar liksom min kunskap om klockan. Har den inbyggd GPS? Eller behöver jag pod? Och hur fungerar det med olika appar? Måste jag ladda upp all träning till ex. movescount för att se tempo etc.? Hur fungerar det?

Klockan kan köpas för strax över 300 euro.

 

Och om nu någon funderar så nej, en klocka är inte nödvändig för att man skall kunna springa. Men eftersom jag tränar målmedvetet vill jag följa upp min träning och då behövs en bra klocka.

4 Replies to “Garmin Forerunner 620 HRM eller Suunto Ambit 2 S White HR”

  1. Nu är jag Garmin-användare sedan flera år (Forerunner 620) så mina åsikter färgas av det. Garmin är lättare om du springer mycket intervaller och programmerar in de i klockan, Ja, Suunto har GPS men inte riktigt lika utvecklade funktioner som Garmin Forerunner. Tempo kan du såklart se i klockan. Både klockorna kan ladda upp pass till olika sajter.

    Om du klarar du dig utan data på stegfrekvens, markkontakttid och vertikal rörelse vilket är de egentliga nyheterna på 620 så finns ju också den billigare modellen 220 som är ganska lik modellen 610.

  2. gå kolla vad DCrainmaker har att säga om ambiten, han kan den ädla konsten av att gå in på precis alla detaljer. Jag har garminen och är helnöjd.

    1. Herregud du är en ängel och jag är nu i gaget heaven. Nu är det kristallklart för mig. Det måste bli en Garmin. Inte råkar du veta varifrån man lyckas köpa den för minsta möjliga peng?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s