Hemlagad pasta med vitlök

Råkade ha durumvetemjöl hemma i skafferiet och som jag såg mjölpaketet insåg jag att assistenten så gott som kunde sköta jobbet åt mig. Vad passar sig då bättre än att bjussa familjen på hemlagad tagliatelle lagom till den sena middagen.

Själva grunddegen följde rätt så långt det traditionella pastareceptet men för att boosta immunförsvaret lade jag i färsk vitlök. Blandade helt enkelt 300 gram durumvetemjöl, 2 ägg, 4 äggulor och 1 krossad vitlök i assistenten från Ankarsrum. Efter 5 minuter var degen precis lagom smidig varefter jag plockade fram kvarnen och lade i valbar pastaform. Efter ett ögonblick kunde jag alltså pressa ut färsk pasta som jag snabbt tvinnade till små nystan. Två minuter i kokhett vatten och pastan var redo att avnjutas. (Smakade för övrigt gudomligt).

Till skillnad från torrpasta som man köper i butiken innehåller min variant äggula, vilket i sin tur  bjussar på både fett och proteiner. Dubbelvinst liksom

ankarsrum_collage

Till pastan svängde jag ihop en snabb krämig sås med zuccini och lövbiff som till sist toppades med parmesan. Nomnom.

5 Replies to “Hemlagad pasta med vitlök”

  1. Men så gott det där verkade vara då! Avancerat att göra egen pasta! Det har jag aldrig vågat mig på.

    1. Men det är på riktigt inte alls avancerat! Blanda, blanda och så koka. Iofs är det kanske dumt av mig att säga så eftersom det ju trots allt var enkelt bara på grund av assistenten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s