Tacksamhet

Mitt bland all vardagstristess är det lätt hänt att man hakar upp sig på små petitesser. Medan den ena klagar över störd nattsömn, kämpar den andra för att överleva. Jag antar att det är livets gång. Variation och mångfald – och samtidigt orättvisa och grymhet.

Det senaste året har ändrat mig som människa. Mina värderingar har blivit enklare till sin natur samtidigt som relationer stärkts och vänskapsband knutits för livet. Då känslan av total hjälplöshet klamrar sig fast vid en och man står vid sidan om, vet man sällan vad man ska säga. Kanske är det just det som lämnat mest spår. Tystnaden. Närvaron. Man vill inget hellre än ändra på det som skett, samtidigt som man är oändligt tacksam för  allt det som blivit.

”min största sorg är inte större än din största sorg”

Olycka, sorg och rädsla kan inte mätas. Inte heller lycka och glädje. Kanske är det just det, att känslorna är subjektiva, som gör situationen så absurd. Den som upplevt den totala känslan av ovisshet förstår dock den andra.

4 Replies to “Tacksamhet”

  1. Fint skrivet. Tycker du är stark, så stark! Tänker ofta på dig och din gnista och positiva energi. Tacksamhet känner jag varje dag, det har blivit allt viktigare att tänka på och uppskatta det man har. Kram vännen min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s