Jo jag springer ännu

Någon dag tillbaka fick jag ett mail där jag fick frågan ifall jag helt gett upp träningen eftersom jag inte längre bloggar om löpning i samma utsträckning som tidigare. 

De som följer mig på Instagram vet att jag fortfarande springer, men visst, i bloggen har jag flyttat fokus från löpning till livet vid sidan om löpningen. Man kan säga att det blivit ett virrvarr av recept, diy-pyssel, loppisfynd och vardagsbetraktelser. Jag har rentav gått och blivit mainstream – lite av allt, så var och en har något att känna igen sig vid. För hur jag än vrider och vänder på det är löpningen inte just nu det mest centrala i mitt liv.

Med en dryg månad kvar till Stockholm Vintermarathon känner jag mig ändå kolugn. Ribban är rätt så låg då jag kommer att satsa på att springa i mål på tiden 3:45-4:00 istället för den där magiska gränsen på sub 3:30. Vem vet – kanske jag blir hon som aldrig kommer under 3:30 utan får nöja sig med 3:31 vilket känns helt ointressant i nuläget.

Hur går det med online PT?

Ni som följt mig vet att jag en tid tillbaka tog hjälp av CoachMilla, ett beslut jag inte ångrat en endaste sekund. Stundvis har träningen blivit lidande då livet krävt det, men samtidigt har kontakten med Milla fungerat som en påminnelse om att det är avgörande att jag äter rätt och rör på mig. På en kort tid har jag inte bara vinkat hejdå till gravidkilona, jag har också format kroppen så mina gamla kläder åter igen passar, samtidigt som jag blivit starkare och blivit av med huvudvärken.

Så sent som för en stund sedan mässade Milla mig för att höra ifall jag lever. Jag hade nämligen inte hållit henne up-to-date med de övningar jag gjort. Och vet ni – utan Milla hade jag helt låtit bli styrkan. Då tiden är begränsad blir det lätt att man slarvar – något som får en skitig ände till slut.

3 Replies to “Jo jag springer ännu”

  1. Haha! Inte kommer du stanna på 3:31 om du väl bestämmer dig i framtiden. Du verkar ha ett fantastiskt pannben (även om det kanske inte blir just nu med ny liten!). Nä, jag tror på dig. Roligt att läsa om din träning för övrigt!

  2. Regelbundet springande – ännu en sak jag beundrar dig för!
    Men berätta mig, när har du möjlighet att ta dina springturer? Vad lämnar du ogjort? Vem gör det som måste bli gjort av det som du lämnar ogjort p.g.a. att du är ute och springer?
    Var ska jag börja för att få in springturer i min vecka, helst inte när det är mörkt? Har huvudansvaret för barnen från morgongröt tills de somnat för natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s