Lever gott

Sida upp och sida ner kan man i dagstidningar läsa om ökat antal  människor som svälter. Samtidigt rapporteras det att vi i västvärlden slänger kilovis med mat vareviga dag. Själv går jag omkring och funderar på vad jag vill och vad jag tror mig behöva äta. Då jag riktigt tänker efter känns det så snedvridet att jag mår illa. Medan någon annan funderar ifall det överhuvudtaget finns mat att tillgå, kan jag välja och vraka bland olika filosofier beträffande föda.

Någon sa någonstans att maten kommit att utgöra tro för många av oss. Tidigare trodde vi på högre makter, medans vi idag lever enligt paleo, stenålders, lchf, lclf etc.

SAMSUNG CSC

Det börjar kännas som att jag hur som helst börjar komma till ro beträffande mat. Det att vi såg över familjens kost och koncentrerar fest till fest och håller vardag som vardag känns precis lagom. Inga förbud. Inga restriktioner utöver det som man kan kalla vanligt. Det kallas visst för sunt bondförnuft. Och om jag är riktigt, riktigt ärlig så smakar traditionella och hederliga pannkakor bra mycket bättre än varianten med banan och kokosfett. Kan inte rå för det – det är bara så det är.

8 Replies to “Lever gott”

    1. Ja alltså det där är jag helt vimsig med. I ena stunden säger jag plattare. Senare pannkaka. Ugnspannkaka är i alla fall ugnspannkaka. Men små plättar vad kallar man dem? Det hör var liksom ett mellanting. Inte muurikka men inte heller små. Semi alltså 😊

  1. Michaela då du var liten talade vi om ugnspannkaka, pannkakor kallade vi också de stora ”plättarna” som du nu stekt och säkerligen använt samma gjutjärnspanna som din mormor använde och sedan det tredje var plättar och de var de små som stektes i plättpannan.

    1. Ja, men eller hur. Ibland känns det hysteriskt då det kommer till mat. Måtta med allt säger jag. Fest ibland. Vardag lite mer. Nära är bättre än långtbortifrån och jada jada jada. KRAM 😀

    1. jamen visst är det så. Samma med kvarg. Inte fasiken är det gottgott att äta det utan vispgrädde. Helt okej – visst. Men gott?! Nej då äter jag hellre yoghurt (naturell alltså).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s