Vi förlängde sommaren

Brygghäng, spännande utfärder och mjölk direkt från bondgården intill – jag snackar såklart om ett stugbesök.

Hann inte så mycket som plocka fram frukost innan ungarna sprungit iväg ner till stranden. Sedan stod de där tålmodigt och fångade manet efter manet. Som de fiskat klart sprang de iväg med mjölkkannan till bondgården för att stunden senare, efter att först klappat kalvar, återvända hem med en önskan om att få plättar till middag.

kokar_1

Eftersom samtliga i sällskapet var sugna på äventyr styrde vi kosan mot sjöbevakarstationen. Efter att vi läst om den gamla fästningen från  fortsättningskriget och klättrat längs sönderbombade tunnlar och grottor, kunde vi slå oss ner på klipporna och njuta av medhavd matsäck.

kokae_2

TÄVLING

Med oss på resan hade vi klämpåsar från Squeezeme som jag fyllt med hemlagad smoothie. Nu har du också chansen att vinna en dubbelpack. För att vara med och tävla skall du gilla Squeezeme på Facebook eller följa dem på Instagram. Jag vill också att du ska kommentera och berätta vad du skulle fylla dina klämpåsar med.

På Squeezemes hemsida kan man läsa följande om produkten:

Fördelarna med Squeezeme

 • Miljövänligt – påfyllningsbara klämpåsar istället för engångspåsar.
 • Ekonomiskt – du sparar snabbt in pengar jämfört med att köpa Ellas kitchen, Klämmis, Smoothie och liknande produkter i mataffären.
 • Laga egen ekologisk barnmat och erbjud ditt barn det bästa!
 • Materialet är testat BPA-, PVC- och ftalatfritt, och uppfyller EU-regler om material i kontakt med livsmedel. 
 • Stark ziplock i botten, där du enkelt fyller på önskat innehåll. Vi har använt påsarna många gånger, och ziplocken håller, vi lovar!
 • Många användningsområden: till barnmat, smoothies till mellanmål i skolväskan, extra energi under träning, smidig picknickförpackning med mera.
 • När du ätit upp innehållet går det bra att diska förpackningarna i diskmaskinen.
 • Har du fyllt för många så kan du lägga de extra i frysen!
 • Glad design för barn och vuxna!

Tävlingen pågår fram onsdag den 10.9 kl. 21. Vinnaren meddelas personligen.

I samarbete med Squeezeme

17 Replies to “Vi förlängde sommaren”

 1. Trevliga äventyr och trevlig tävling 🙂

  Jag skulle nog fylla dem med frukt- och bärsmoothies, det brukar vara populärt!

  Jag undrar här i samma veva hur hållbara munstyckena på squeezeme-påsarna verkar vara? Då vi har haft av köpesmoothies brukar åtminstone det ena av mina barn alltid tugga munstycket helt platt, så att korken inte längre går på… Det gör ju inget då det är fråga om en engångspåse, men på en som är tänkt att hålla lite mer än så skulle det ju kännas lite bortkastat!

 2. Låter härligt med sådana höstdagar på stugan! En bra pryl den där smoothie-påsen och extra bra med påfyllningsbara sådana 🙂 Min snart 11-månaders pojke kan redan äta själv från dem och storebröderna vill oftast smaka så hemlagade till alla sku vara super! Sku fylla dem med
  fruktsmoothie, just nu med äppel från trädgården som bas 🙂

 3. Oi såndän grej skulle vara bra åt mina barn. Skulle laga en frukt / bär smothie åt Micke (3år) och grönsaks smothie åt Minea ( 5,5mån), och ta med som mellanmål till parken/skogen/ utfärder osv. Eftersom vi bor på landet med enbart åkrar omkring, så måste vi alltid åka iväg för att t.ex gå i skogen, så detta skulle lätta otroligt med tanken på att ta mellanmål med (det blir nästan alltid en banan, o det kommer ut genom öronen redan). 🙂 och jag har gillat facebook-sidan.
  Ha en trevlig söndag, ocj njut av det vackra vädret!
  -Sabina-

  P.S. Läser nog dagligen din blogg, men är väldigt lat/dålig på att kommentera..

 4. Har gillat på facebook, och är mycket nyfiken att testa i verkligheten – för det låter jättebra! Jag brukar köpa hem av sånahär påsar rätt ofta pga praktiskhet och ekologiskhet, och de har god åtgång både hos halvåringen, fyraåringen och till och med snart-tioåringen gillar. Oftast har vi dem med som frukt-snack i bilen, spillfria och lätta att packa med.

 5. Vill vara med och tävla! Skulle fylla dem med smoothies och gott av bär, kräm åt barnen till skolan och ta med på diverse utflykter! Skulle igen lätta lite på plast- och kemikalie-angsten!!
  H. Ida

 6. Igår i kvällsgrötsbordet satt vi med sambon och önskade att man kunde klämma in 7 månaderns gröt i en smoothiepåse. Ingen av oss orkar låta honom äta själv eller rättare sagt städa efter honom. Han själv vill helst äta själv. Men en sådan påse fanns ju inte att få, trodde vi. Härligt härligt härligt! Hur det än går i tävlingen ska dessa påsar flytta hem till oss. Storasyskonen kan få smoothies och den yngsta alla sina måltider inklämda i en påse. Har gillat på både FB och insta. Tack för detta tips!

 7. Vilka smarta påsar, absolut något jag skulle vilja pröva på! Med en fyra månads flicka borde vi snart börja med fast föda, men av någon anledning är det något jag inte hittills orkat/velat ta tag i. Undrar om det är ett ”andra barnet syndrom”, för med storebror började vi med fast föda exakt när han blev fyra månader. Dessa påsar kanske skulle motivera till att ta tag i ” ätandet” och även ge mig en anledning att använda min smoothie maskin mera än vad jag gör nu. Tänk vilka olika delikatesser man kunde göra åt barnen (hjärnan börjar nu gå på högvarv när jag tänker på alla olika smoothie blandningar av både frukter och grönsaker man kunde börja laga). Men hej kanske man kan fylla påsarna med olika drycker gjorda i en juicemaskin (min mans impulsköp i helgen). Nej nu blir det till att ställa sig i köket och mixtra lite. Tack för ett inspirerat inlägg och har gillat sidan på instagram! 🙂

 8. Hejsan!

  Vilka fina bilder du har delat med dig av 🙂
  Dessa verkar hur smidiga som helst och skulle jag ha turen att vinna skulle
  jag göra en ice slusch med färska bär samt altinera med smoothie 🙂

  Har även gillat på Facebook.
  Hälsningar Frida

 9. Härliga bilder, har verkligen varit skönt med en förlängning av sommaren. Jag skulle ta med smoothie till mellis till jobbet, hoppar för ofta över mellisen och då är ju mamma nästan hungrigare än barnen när vi kommer hem 🙂

 10. Oj, vilka härliga somriga bilder! Vill jättegärna vara med och tävla. Squeezeme ät ju en fenomenal uppfinnning! Hade int hört om dem förut och har nog köpt klämsmoothie lite för ofta. Det här sku ju vara mycket bättre. För tillfället sku det bli blåbär som vi plockade i helgen blandat med dotterns favorit, banan.

 11. Oj, de påsarna hade jag inte hört om förr! Jag är gärna med och tävlar. I somras köpte vi ofta ellas kitchen och andra liknande smoothies åt vår ettåriga son då vi bilade mycket fram och tillbaka. Perfekta mellanmål i bilen som han kunde äta själv. Nu köper vi dem också ofta då vi går på babysim så får han ett bra mellanmål i omklädningsrummet efteråt. Sqeezemee skulle ju vara mycket bättre att ta med och kunna fylla med egna frukt- och bärsmoothies. De man köper i butiken är ju ganska dyra så det skulle vara betydligt snällare för plånboken att kunna fixa egna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s