Lyckas med näthandel

Missförstå mig inte – jag har inga som helst tankar på hejvilt satsa entreprenörsskap, men ändå kan jag bara inte låta bli att smaka på ordet egenföretagare. Hur spännande vore det inte att starta upp sin egen näthandel? Kunna styra sin egen tillvaro och jobba för sin egen skull. Plötsligt skulle det liksom på något konstigt vänster kännas okej att jobba sent in på småtimmarna eller under pågående helg. Inget konstigt med det alls – övertidstimmar eller obetalda timmar skulle liksom sluta existera – bara sådär. Man skulle ju trots allt jobba för sig själv.

Efter att ha surfat omkring en stund på diverse nätsidor har jag insett att man i princip kan sälja precis vad som helst via en webshop – allt från kläder till nischade specialprodukter för speciella segment. Kläder och skor känns ändå inte rätt i tiden, eftersom de stora aktörerna här putsat rent marknaden. Däremot borde man vara först med något eget. Något som alla skulle behöva, men ännu inte visste existerade.

Smelink är en av Sveriges största webbyråer och erbjuder kompletta lösningar för sådana som mig – noviser inom programmering med en vision om att bli herre på sin egen täppa. Genom Smelink kan man välja den layout och tjänster man själv behöver – allt från valutaväxlare till språktillbehör. Det riktigt kliar i mina fingrar.

Har du några tankar om grejs du saknar? Eller tankar om hur en bra webshop ser ut. Kommentera gärna.

Fler tips för dig som går och tänker på att starta webshop hittar du här.

11 Replies to “Lyckas med näthandel”

  1. Himmel -tusen tack för detta!! Har också haft dessa funderingar väldigt länge och skulle så bra mycket hellre sitta hemma & ha sitt eget – ävenom det skulle ta en massa tid! & just dehär m webshop skulle passa mig super! 🙂 Hihi*

  2. Vill bara höja ett litet varningens finger för en massa massa omkostnader som gör att det ska säljas så sjutusans mycket för att det alls ska lämna något i handen. Är det något vi har märkt, är det alla verk och instanser som ska ha pengar som man inte kan räkna med. Och posten, posten slukar så otroligt mycket i avgifter – för att inte tala om att kunderna börjar skicka tillbaka sina varor – då går hela vinsten i postkostnader. (Och tro mig, man blir också trött på att pynja med alla uppdateringar som man borde göra dagligen ;). Inte för att bromsa men kom ihåg den där tiden 😉

    1. Jo alltså jag har tänkt på dig. Er. Borde bestämt ta och ringa dig! Det jag funderar på är hur som helst lätta grejer. Och relativt små. Och väldigt småskaligt. Så det känns som att jag vågar testa. Måste testa. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s