I svampskogen

Det farliga med att föda barn och flytta till hus, är att fritid näst intill upphör att existera. Från att tidigare varit inbitna friluftsmänniskor har vi nämligen förvandlats till de där som står och målar, byker, stryker, lagar mat, hugger ved, krattar, spikar, slipar, städar, plockar – och ändå blir vi aldrig färdiga. Det är bara att konstatera – jobbet tar aldrig någonsin slut. Lika bra att lämna penseln i målburken och slänga Molly på ryggen.

Ungarna älskade det – och vi likaså. Som vi gick där i skogen insåg vi hur mycket vi saknat det. Utfärderna. Matsäcken. Spänningen. Och den totala avsaknaden av to-do´s.

Det blev svampjakt i dagarna två med piknik i jakttorn och fynd i form av älgtänder och rådjurshorn. Hade det inte varit för alla hundratals älgflugor hade vi kunnat stanna ett bra tag till. Vi får helt enkelt fortsätta vandringen nästa helg.

svampSAMSUNG CSC

I skogen plockade vi hejvilt. Väl hemma kollade jag och ungarna upp vareviga liten svamp. De tyckte det var spännande att skära och undersöka vårt fynd. Om du som vi inte äger en svampbok kan jag tipsa om Svampguiden-appen.

SAMSUNG CSC

Lilleman fick dille på lingonsylt ute i skogen och plockade tålmodigt ihop bär till en sats sylt som han hjälpte till att koka.

I ull och ärvda kläder på ryggen

Efter att ha varit krasslig i ett par dagar har Molly fått hänga i manducan flera timmar varje dag – något hon verkar trivas med. Själv tycker jag att det är mysigt att ha henne nära och det är bara att inse – hur smidig en vagn än är så klarar den inte att ta sig över kalhyggen och uppför berg.

SAMSUNG CSC

Det finns väl knappast något annat bebisplagg som är så sött och framförallt praktiskt som sparkdräkten. Den Molly har på sig på bilden under har en gång i tiden tillhört M och kommit med moderskapsförpackningen. Strumpor, byxor och tröja i ett – snacka om onepiece.

SAMSUNG CSC

Eftersom jag själv är värdelös då det kommer till strumpstickor är jag evigt tacksam för de söta yllesockor som Amy stickat. Tack!

One Reply to “I svampskogen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s