Slowfood i lergryta

I sista stund roffade jag åt mig lergrytan som min mamma tänkt sälja bort på loppis och tur var väl det för lättare matlagning finns väl knappast.

Efter att jag haft lergrytan i blöt över natten och fyllt den med ris, vatten, grovt skurna grönsaker, örter och kyckling, ställde jag in den i kall ugn och lät det hela gotta till sig cirkus en och en halv timme i 200 grader. Tio minuter förberedelser och absolut inget mer. Easy peasy.

lerkruka

Recept:

2 dl ris
4 dl vatten
1 hel vitlök
2 rödlökar
2 paprikor
1 liten zucchini
1 ask bruna champinjoner
5 katrinplommon
1 citron
1 chili
kycklingbuljong
1 tsk svartpeppar
3 msk soya
2 msk sweet chili

Blanda allt i formen. Lägg lättbrynt kyckling överst (med skinn). Häll över lite olivolja. Innan servering dekorerar du med örter enligt smak. Själv använd jag mig av timjan.

8 Replies to “Slowfood i lergryta”

  1. Oj vad mumisgt det ser ut, tack för tipset och receptet. Detta skall vi ta och prova på, har en likadan gryta som hittills bara samlat dam i skåpet 😉

  2. Haha, jag har också länge haft en lergryta som bara stått där men använde den för första gången för 2 veckor sen och konstaterade att det nog är den enklaste formen av matlagning. Det enda som kräva är framförhållning. Ska testa ditt recept. Själv laga jag en klassisk höstgryta.

  3. ÅÅåh denna lergryta…skall inhandla mig en sådan för har letat länge på loppis utan tur – så det får bli en ny istället 🙂 Tack för receptet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s