Babymat med smaker

Eftersom ingen i familjen hittills visat tecken på att vara allergisk har jag vågat bjuda Molly på den ena och den andra smakkombinationen.

Jag är väl känd för att jag brukar välja den lättaste utvägen oberoende situation, och därför har jag kompromissat en hel del också då det kommit till babymat. Jag vill att det ska gå snabbt och enkelt, för någon extra tid att tillaga en extra maträtt existerar inte i det här hushållet. I princip brukar jag helt enkelt plocka åt sidan olika grejer, för att sedan späda ut med mjölk och köra slätt med mixer. Lätt som en plätt.

Lättare än vad jag kom ihåg

Ibland äter ungen överkokt ris utspätt med bröstmjöl, för att vid nästa måltid äta tjock smoothie. Och maten den slinker ner – jajamensan!

babymat

Italienska vibbar

Efter att ha mosat och matat i en dryg månad, har jag kommit fram till att det visst bor en liten mafioso i MollyPolly. Ungen verkar nämligen gilla det italienska köket framför allt annat. Middagen bestod så sent som idag av en puré gjord på zucchini, röda linser, tomat, basilika, oregano, en skvätt balsamvinäger och lite svartpeppar – lika gott för vuxen som för baby.

En annan sak jag kommit underfund med är att lite salt är tillräckligt med salt. Mollys mat smakar nämligen inte alls så tokigt hur saltlös den än är.

9 Replies to “Babymat med smaker”

  1. Oj så sött det ser ut när du lagt upp maten så fint! Så ser det inte ut här, hehe. Molly verkar också vara en som gillar mat (likadant här; hennes pappa säger att hon nog fått hans aptit) – så himla skönt att ha ett barn som inte är så kinkigt. Alltså nu menar jag inte att maten inte skulle vara god, lät lite galet det där… men vissa barn (rätt många tror jag) är ju inte så matglada, hur god maten än är.

    1. Nja, alltså det är ju inte alltid sött och fint upplagt. Det är ju liksom lite stajlat för fotografering so to say 🙂 Inte så att jag dekorerar med basilika varje gång 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s