Stolen med det salmiakmönstrade tyget

Den vänliga damen som sålde stolsramen till mig för två kaffepaket berättade att stolen en gång fungerat som direktörsstol. Såg framför mig hur någon gammal pamp bekvämt suttit och pöst i stolen, varför jag valde att låta bli både lädret och de murriga tonerna. Istället valde jag ett något feminint tyg som kontrast till den något argsinte ugglan bak på ryggstödet.

Klädde stolen i skumgummi, filt, tunn bomull för att till sist lägga på tyget jag köpt från tygaffären i Pargas centrum. För att få till en snygg finish limmade jag på dekorbandet med hjälp av limpistol. För övrigt vill jag lyfta fram den alldeles utomordentligt hjälpsamma och trevliga personalen i tygaffären.

Resultatet blev som jag tänkt och stolen fick på en gång flytta in i det blå rummet. Fick jag välja skulle jag hålla på med den här typen av projekt jämt. Högst tillfredsställande att kunna skapa något med sina händer – helt själv.

stol_rutigt tyg

Den rundade formen högst upp ger stolen en feminin touch som tilltalar mig. Mjukt möter den något för övrigt hårda formen.

2 Replies to “Stolen med det salmiakmönstrade tyget”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s