Hur fungerar det med online PT?

Till en början var jag rätt så skeptisk till det här med online PT. Hela begreppet PT känns lite väl trendigt för att det skulle passa mig, men tänk så fel jag kunde ha.

Sedan start har jag känt stort förtroende för Milla. Vareviga övning hon skickat mig har jag utfört, och så lite till utöver det. Milla flyttade i princip fokus från löpträning till styrka – något jag helt låtit bli att träna under det senaste året. Till skillnad från tidigare känner jag i dagsläget av träningsvärk så gott som vareviga dag. Ömsom i benen, ömsom i armarna. Och träningsvärk – det skyr jag inte. Tvärtom är det något jag gillar eftersom det är kvitto på att min kropp jobbat mer än tidigare.

Jag är vad jag äter

En annan stor förändring är kosten. Idag väljer jag medvetet vad jag stoppar i munnen. Godissuget är ständigt närvarande, men eftersom jag tillåter mig själv en fridag i veckan är det lättare att hålla sig till planen. Och bäst av allt – hela familjen följer mitt mönster. Istället för lösgodis mumsar vi i oss frukt och bär som aldrig förr, och så har jag introducerat nya ingredienser i köket. Smoothie gjord av avokado, mango, banan och hallon tycker hela kånkarånkan smakar mumma, liksom slät grönsakssoppa gjord på bl.a. zuccini, batat och röda linser. För att kompensera fridagen väljer jag på måndagar en kost som innehåller mindre andel kolhydrater. Att byta ut gröten mot en smoothie eller äggröra är ingen konst, liksom att ersätta pastan med sallad.

Bara någon månad tillbaka var jag mer eller mindre emot diverse frön och pulver och levde enligt principen: det vad min morfar åt, det är gott nog för mig. Skillnaden är förstås att min morfar inte gottade sig vareviga dag. Skillnaden är också att det på hans tid inte var vanligt med influenser från fjärran land. Herregud, till och med i min barndom var spagetti exotiskt – absolut inte vardagsmat. Istället åt vi potatis till det mesta. Kommer ihåg att jag smakade kinesisk mat första gången i högstadiet under huslig ekonomi timmen. Med det sagt vill jag säga att tiderna förändras. Och vem kommer inte ihåg hetsen kring alla light-produkter som introducerades för sisådär 15-20 år sedan?

Supermat

 

Jag tar tillbaks det där jag tidigare sagt om chia och annan superfood. Efter att ha läst på en smula insåg jag nämligen att fröna kan jämföras med linfrön. Jag föredrar fortfarande superfood som jag plockar bakom husknuten, men likväl kommer jag försöka ha en positivare inställning till sådant som är mig obekant. Vem  vet, det kan ju till och med göra mig gott.

veckansomgatt

En blandning instabilder från de senaste träningsveckorna. Löpvagnen All Terrain från Mountain Buggy har visat sig vara en lyckad investering och det nya träningssetet från Röhnisch gör mig glad.

Ser jag någon skillnad då?

Visst sjutton ser jag skillnad. Efter att ha följt Millas anvisningar de senaste två veckorna har inte bara vågen börjat visa ett mindre tal, också kroppen ändrar form. Huvudvärken är också som bortblåst vilket inneburit att jag inte ätit panadol på riktigt, riktigt länge. Summan av kardemumman är rätt och slätt att jag mår bättre idag än vad jag gjorde för ett par veckor sedan. Vem kunde ha trott att det skulle gå så fort att ändra riktning? Nu gäller det hålla fast vid rutinerna så det blir vardag.

4 Replies to “Hur fungerar det med online PT?”

    1. Jag kan inte annat än rekommendera. Fast du har ju iofs koll på din träning och kör redan mycket styrka. Men en extra push har jag verkligen fått. Och så då man får det i klartext det sär man egentligen redan vet är det som om det på riktigt sjunker in.

  1. Jag ska ta hjälp av Madde (Fitnesscoachen) om en vecka eller så. Nu när jag flänger runt och instruerar själv så blir det mest pannkaka av min egen träning och det duger ju inte, så jag ska få träningsprogram och struktur av henne. Ser verkligen fram emot det – och att kunna sätta mål!

  2. Haha, fick lite dåligt samvete av min kakbit nu! Men du har så rätt, ”fest” och ”gottande” har blivit vardag för rätt så många vilket ju inte får någon att må bra. Låt vardag vara vardag så att fest kan vara fest. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s