Barn har visst bra fantasi

Någon dag tillbaka hörde jag i förbifarten någon på radion säga att barn idag har sämre fantasi än någonsin tidigare. Pyttsan heller säger jag. Fantasi finns det gott av – det gäller bara för oss vuxna att låta barnen delta i vardagssysslorna samtidigt som vi låter dem leka av sig av all hjärtans lust. 

Häromdagen hade jag fullt sjå att rätta till vår uppfart framför huset. Istället för att sköta hela jobbet själv från början till slut ropade jag Viktor och hans kusin till hjälp. Ena agerade lastbilschaufför medan den andra rattade en stor dumper och på ett ögonblick kärrade de bort all överlopps jord och nedfallna kottar jag ville bli av med. Som jobbet var gjort fortsatte leken och plötsligt hade de satt upp både verkstad, bensinstation och lyftkran med hjälp av den stora stegen.

gårdsjobb

Barn mår bra av att vara behövda. De mår bra av att få delta i vuxenleken. Och de mår riktigt bra av att få lön för mödan.

Sagotärningar

Så sent som idag underhöll ungarna sig en god stund  på morgonen utan vare sig tv, netflix eller xbox. Det enda de hade till hands var sagotärningar. Fulla i fniss berättade de hejvilt om brännheta länder långt bort bakom regnbågen och mästerdetektiver som löste mysterier.

Ingen brist på fantasi här inte.

spel

4 Replies to “Barn har visst bra fantasi”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s