Saft-Maja

I takt med att sommaren lider mot sitt slut och vardagen skymtar framme vid horisonten har det blivit hög tid att ta till vara bärskörden i trädgården.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Saft-Majan i action

För att underlätta saftmakeriet passade jag på att låna hem min mammas Saft-Maja. Lätt som en plätt tänkte jag och varvade bär med socker högst upp. Det tog inte många minuter innan köket fylldes av söt doft av skolmogna svarta vinbär.

Idyllen hade verkligen kunnat nå kulmen om händelseförloppet inte gjort så att jag plötsligt förflyttats så långt bort ifrån Strömsö som överhuvudtaget möjligt. Av någon konstig anledning exploderade flaskan jag höll i och sekunderna senare var jag en brännskadad fot rikare samtidigt som hela köket såg ut som om det var i behov av sanering.

Högt och lågt, under och ovan

Saften letade verkligen in sig överallt. Under golvlister. Mellan golvbrädor. Upp längs väggar och köksluckor. Ja till och med köksbordet blev prickigt av klibbig röd saft.

Hett tips: Låt saften kallna en smula i Saft-Majan innan du häller upp den på flaskor.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Lite i den här stilen såg det ut. Fler bilder hittar du på Instagram.

6 Replies to “Saft-Maja”

  1. aj! jag har själv inte gjort saft men mamma brukar värma flaskorna i ugnen före hon fyller dem, då kan man hälla i saften direkt utan att de spricker. men glömm inte pannlappen då 😉

    1. Jo jag vet att man borde det, men gjorde det inte eftersom jag tidigare i sommar hällde upp rabarbersaft på kalla flaskor utan problem. Gissar att jag hade tur den gången.

  2. Alltså oj nej…

    Själv brukar jag frysa saften utan socker. Då i plastaskar. Sen tar jag fram vart eftet och sätter socker i.

  3. Oj nej vännen – visste inte att de gick så illa till! Hoppas du inte brände foten alltför mycket* Lycka till om du ger dig på en ny omgång! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s