På barnens villkor

Allt för ofta glömmer vi vuxna bort vad som gör ungarna lyckliga. Vi överöser dem med allehanda prylar och teknik med hopp om att de skall vara nöjda på egen hand, då det enda de egentligen behöver är tid. Tid med vuxna. Tid tillsammans med vänner. 

Så fort jag städat undan frukost påminde småsyskonen mig om att jag lovat baka med dem. Sagt och gjort plockade jag fram allehanda ingredienser och därmed var muffinsbaket i full gång.

Medan småsyskonen bakade, baxade storasystrarna ut gerbilerna på grönbete och byggde en imponerande fin hinderbana till de små liven. Och knappt jag hunnit duka av lunchen innan de var i full gång med att ta sig till stranden för att bada för femtioelfte gången den här sommaren.

Jag vågar påstå att de var rätt så nöjda med dagen. Full rulle – på ungarnas villkor. Inga krusiduller. Inget märkvärdigt. Helt vanlig lek. Och tid – tillsammans.

dag1

Visst önskar jag att jag kom iväg på ett långpass. Eller ens på en pytteliten runda. Men, just nu sker det mesta utgående ifrån barnens behov. Det att jag vill springa finns inte med på kartan i dagsläget. Ungarna vill nämligen mycket hellre att jag ska göra baklänges kullerbyttor i vattnet och bevisa att jag visst kan stå på händer med huvudet under ytan från morgon till kväll. Och då klockan väl visar sen kväll och de kryper till kojs finns det heller ingen tid över, eftersom jag är illa tvungen att plocka fram penseln och linoljan för att pyssla om fönstren våra. Med det sagt kan jag ändå avslöja att jag kommer iväg på ungefär tre pass i veckan. Och att jag prickat in ett nytt lopp jag ska delta i. En halvmara i september.

3 Replies to “På barnens villkor”

  1. Kommer du till Esbo och springer halvmara 20.9? Jag är påväg! Låter som en sund inställning till träning då i stort sett hela ens tid går åt att i första hand se till andras behov… Men bra ändå att du kommer iväg tre gånger i veckan. Man måste ju ladda de egna batterierna också. 🙂

  2. Det är samma med min son på 5 år, han är så nöjd med att ”bara” leka härhemma, leka tagen och kurragömma, och allehanda fantasifulla lekar som han kommer på i stunden, ett och annat dopp i havet och lite minigolf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s