Precis som förr

Något jag minns särskilt väl från barndomen är potatisen. Under tidig vår satt vi bak på traktorn ovanpå läggningsmaskinen och petade i potatis efter potatis, för att senare under sommaren kunna ta upp kilo efter kilo av det som skulle utgöra basråvara under resten av året. Jag minns också hur tomatplantorna stod på rad i badrummet i väntan på att planteras i växthuset, hur frilansgurkorna sköljdes i badkaret innan de lades upp på glasburkar under ättikslag och hur väldans sött det smakade med egenodlade sockerärter.

Själv har jag ändå inte blivit begåvad med några gröna fingrar. Det var som om den färdigheten hoppade över en generation. Förstå hur glad jag alltså blev då jag insåg att vårt lilla grönsaksland bjöd på skörd lagom till att sommaren kommit igång på riktigt.

SAMSUNG CSC

Man kan väl lugnt säga att morötterna ovan inte direkt uppfyller någon EU-standard, men likväl smakade de precis som sött morötter ska smaka.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Det händer att jag ibland måste nypa mig för att förstå att vi verkligen bor som vi gör. På landet. I skärgården. Med en katt. Och några får. Och ett grönsaksland. Och en hel massa äppelträd. Och en alldeles egen tvättlina. Små detaljer som gör att jag aldrig någonsin vill flytta igen. Här hör vi hemma. Här ska vi bo.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

10 Replies to “Precis som förr”

  1. Känner så igen mig! Visst har vi det allt bra ändå?! & ävenom jag är botten vad gäller gröna fingrar så lyckas man nästan – och det känns bra det med! Kram på dig! ps. om du anordnar dendär bak&brödkursen är jag och min svägerska med! 😉

    1. Heips! Har varit i kontakt med Camillas make och vill så gärna ordna kursen. Nu är det bara frågan om ifall har någon hel över. Hoppas och korsar fingrarna.

  2. Men tvättlina! Hur ha jag int tänkt på det? Förutom fåren (som är pikulite svårare att fixa fram) så är det ju precis vad vi behöver! Alldeles ljuvliga bilder här förresten, riktiga sommaridyllen!

    1. Ja alltså den där tvättlinan är guld värd. Har torkat tvätt på en sådan där hopfällbar byställning i närmare 15 år så nu jävlar känns det fint med oändligt lång lina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s