Ett oönskat avbrott

Idyllen ersattes av storstadsliv då jag, Amanda och Molly åkte iväg med kusinerna till huvudstaden på en minisemester. Rätt så fort förvandlades drömmen mer eller mindre till en mardröm. En begynnande huvudvärk hos Amanda kombinerat med trötthet och frossa tog fart samtidigt som vi checkade in på hotellet. En paracetamol och lite antihistamin verkade dock lindra besvären, vilket gjorde att jag trodde att det hela skulle ebba ut, men tjii fick jag. Naiv som jag är antog jag nämligen att tröttheten berodde på alldeles för lite sömn, alldeles för mycket solbadande och ett riktigt ilsket insektbett hon fått nära ögat.

Som vi landade på hemmaplan tog vi oss ändå ögonaböj till hälsovårdscentralen och därifrån vidare till universitetssjukhuset, för att så småningom få klarhet i oredan. Först gällde det dock för lillan att fungera nåldyna då hennes symptom inte riktigt stämde överens med något ur läkarlexikonet.

Summan av kardemumman har gjort att misstanken om borrelia förstärkts för var dag som passerat. Något klart besked har vi dock ännu inte fått. Men hur som haver lyder diagnosen hjärnhinneinflammation, vilket får huden att knottra sig på mina armar. Att se sitt lilla barn genomlida sådan smärta gör ont i hjärtat, och man känner sig genomrutten då man inget kan göra.

Någon fästing har vi inte sett skymten av. Inte en endaste en. Däremot har hon haft några otäcka bett, vilket får mig att rikta min misstanke mot de elaka knotten och bromsarna. 

10 Replies to “Ett oönskat avbrott”

 1. Otäcka kryp. Vi har gått igenom samma med F för snart två år sedan,o svaret löd,BORRELIA 😞. Ingen bässe hade vi heller sett av. Man hinner ju minsann tänka både det ena och andra…sååå otäckt. Hoppas ni mår bättre nu. Kryis -kram.

 2. Voi stumpan. Så otäckt då man inte får någon klarhet. Bromsarna lär åtminstone kunna smitta och några ringar vid bettet behöver det heller aldrig bli. Hoppas hon snart är helt återställd. Krya!

  1. På fredag borde vi få provsvaren. Tydligen kör de borreliatester bara en gång i veckan. Men hur som haver säger de att behandlingen är rätt eftersom febern och huvudvärken lättat.

 3. When a child’s imagination and mind are
  occupied, he doesn’t notice he’s also getting valuable exercise.
  In recent years many reseachers have found many new ideas to lose
  weight. These centers offer different types of yogic exercise for all levels.
  Keep the pace moderate – you should be able to walk and talk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s