Surdegsbröd med havre, nötter, frön och tranbär

Torrt smaklöst bröd med en konsistens som liknar styrox gör ingen glad – alltså passade jag på att experimentera lite i köket inför ett kommande samarbete.

Tranbär för sötma, nötter och frön för tuggmotstånd och en rejäl näve havre för den goda smakens skull, gjorde de här bröden saftiga med en krispig skorpa. Och speciellt svårt är det inte. Det kräver bara tid och lite mer tid.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Det här med hälsosam mat innebär för mig personligen rätt och slätt riktig mat, gjord av närproducerade riktiga råvaror utan konstigheter. Det innebär således att jag inte väljer superfood från andra sidan jorden. Jag tror nämligen bestämt att det finns superfood precis bakom hörnet i form av nässla, nypon, fläder, havtorn, äpple, vinbär, blåbär och mycket mer om vi så vill. Med det sagt är jag ändå inte konsekvent och absolut beträffande frön från långtbortistan, för visst händer det att jag är nyfiken och smakar.

One Reply to “Surdegsbröd med havre, nötter, frön och tranbär”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s