Torsdagsmys

Hur ofta hör man inte folk prata om fredagsmys hit och fredagsmys dit. För mig som just nu är hemma måndag till söndag vareviga vecka, känns det som om det var fredag vareviga dag. Eller måndag, beroende på hur man väljer att se på vardagen.

Utan egentlig orsak valde vi att fira torsdag med jordgubbstårta. Amanda bakade tårtbotten medan jag rörde ihop lite vispgrädde med kvarg. För att göra tårtan extra god valde vi att fukta den med lite outspädd hemmagjord flädersaft. Rätt och slätt mumma från början till slut.

SAMSUNG CSC

Som om det inte var nog med tårta

Eftersom Malin var snäll nog och langade korv åt mig från Hvits gård i Nagu kunde vi ställa till med rejäl barbecue inspirerad av allas vår sommarfavorit Ernst. Då talar vi alltså riktig korv, med en konsistens som inte finns i vanlig butikskorv och med färska färggranna kryddor som både syns och smakar. Korv man kan kalla mat – på riktigt!

SAMSUNG CSC

Förutom korv åt vi också Ernst baconinlindade grisfilé med chorizo. Saftigt och smaskigt.

2 Replies to “Torsdagsmys”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s