Fönsterrestaurering

Rätt så gröna med tanke på att vi tidigare endast skrapat och målat gamla fönster, påbörjade vi ett projekt som vi är fullt medvetna om att kommer att fortgå så länge vi lever.

Efter att Tant Ninette och hennes Nicke precis innan midsommar bjöd in oss till en snabbkurs i restaurering av fönster, känner vi oss redo att ta oss an utmaningen. De var snälla nog att låna oss deras magiska speedheater (som vi för övrigt ska lämna tillbaka ögonaböj), vilken visade sig vara guld värd. Genom att stå sida vid sida, där den ena manövrade värmen medan den andra skrapade, fick vi av lager av lager med gammal målfärg i ett huj.

Som en parentes kan jag berätta att en speedheater (eller spotheater) plötsligt intagit första plats bland alla femtioelva andra saker vi behöver införskaffa till huset. 

Nu är vi hur som helst igång. Och för att vara säkra på att vi verkligen väljer rätt material och redskap, dubbelkollade vi så sent som för någon timme sedan för hundraåttionde gången att vi verkligen valt rätt då vi köpt gammaldags linolja framom syntetiska moderniteter. Tre dagars torktid är ingenting, ifall färgen håller i tio år istället för tre. Och har fönstren stått här i närmare hundra år ska vi göra vårt yttersta så de håller sig fina i hundra år till.

fönsterrestaurering

Behöver jag ens nämna vad jag kommer att göra nästa gång solen skiner och de lovar uppehåll? Tänkte väl det. Sol, bad och löpning får vänta. Här ska nämligen fixas fönster.

7 Replies to “Fönsterrestaurering”

  1. Hejaheja! Det går undan ser jag, och no panic med att lämna tillbaks speedheatern – jag har ännu inte riktigt hunnit semestra tillräckligt länge för att orka ta itu med våra sovrumsfönster! så om ni hämtar tillbaks den så liksom måste jag göra nåt åt saken 😉 Kanske om nån vecka eller så, men tills dess är jag nöjd med att läsa en eller annan bok och äntligen ha lite ledig tid jag också. Ni ser ut att ha kommit riktigt jättebra igång, och när man är två går det verkligen av i ett huj!

    1. Oj som jag läser din kommentar inser jag att en bok inte alls vore fel 😉 Den där speedhetaern är superb. Messa så fort du vill ha den tillbaka så kommer vi med det samma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s