DIY snygga till lacken på gamla möbler

Tipset såg jag för närmare ett halvt år sedan på pinterest, men av någon konstig anledning föll det hela i glömska. Efter att ha lyckats komma över ett par stolar precis som de var på väg in till återvinningscentralen, påmindes jag om att det var hög tid att ta itu med projekt fräscha upp ytan på gamla möbler.

På långt håll såg jag att det fanns hög potential i stolarna, även om de var både slitna och fulla av fågelskit. Med hjälp av en mirakelsvamp, olivolja och lite balsamvinäger lyckades jag återställa glansen i de gamla godingarna. As good as new. För ynka fem euro.

stolar

Stolen till vänster ovan på bilden har jag torkat med en blandning av en del olivolja och en del balsamvinäger. Med ens fick stolen en fin finish.

Make-up

Eftersom jag ändå var igång passade jag på att fixa till det gamla matsalsmöblemanget som en gång i tiden tillhört M’s farföräldrar. Efter att jag torkat den krackelerade ytan med dunderblandningen var det ett minne blott.

stolar_andra

Inget dyrt jox från butiken. Det enkla fungerar bättre än väl.

4 Replies to “DIY snygga till lacken på gamla möbler”

  1. Olivolja och vinäger – intressant blandning. Fina är stolarna minsann. Jag är mäkta stolt över en bänkskiva i badrummet som jag sandpapprade och oljade i förrgår; blev som ny och jag som inte brukar fixa och rusta upp så mycket grejer går och beundrar skivan titt som tätt 🙂

  2. Sidu! #älskahusknep En skada på träyta får man bort med att gnida en valnöt mot den. Hade en vattenskada på soffbordet och vips försvann den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s