Ekvation, motivation och motion

Hur hinner du? Hur får du vardagen att gå ihop? Varför gör du det?

Ja man kan ju fråga sig varför i all fridens namn jag lägger så mycket tid på löpning. Tid jag kunde använda till något helt annat. Jag kunde exempelvis renovera källaren, ansa ogräs i trädgården, sy det där bänköverdraget till den där gamla bubblan som jag lovat, planera middagsveckan eller ja till och med tvätta fönster. Jag kunde till och med använda träningstiden till att hålla ordning på alla papper som dräller omkring i huset. Istället väljer jag att förbise alla dessa göromål för att istället göra något jag själv mår bra av.

Screen Shot 2014-06-03 at 12.25.32

Mer träningsbilder hittas på mitt instagram konto

Motivation och motion

Någon tycker kanske att det är vanvettigt att som trettioplussare ränna omkring med en unge i vagn med målet inställt på något maraton eller ultralopp långt fram i tiden, men för mig har det dock blivit en livsstil. Något jag inte kan och inte vill leva utan, och något jag vill hålla fast vid livet ut. Därav namnet livsstil. Någon annan föredrar att gå på gym, någon annan föredrar pyssel, och inget är mer rätt eller fel än det andra. I grund och botten handlar det nämligen om personliga preferenser.

På grund av min tävlingsinstinkt har målet, d.v.s. att springa maraton på någon viss tid, blivit den faktor som triggar mig att träna. En annan bidragande faktor är kroppen och knoppen. Jag ogillar starkt att banta eller begränsa mig beträffande mat, eftersom jag inte vill överföra sådana tankar till mina barn. Däremot vill jag medvetet visa dem med mitt agerande att då man rör på sig behöver man bränsle, och då man rör på sig mår man bra.

Ekvation

Det är minsann inte alltid lätt att få vardagen att gå ihop. Med tre barn och allt vad det innebär, samt en man som har allt annat än bekväma arbetstider, blir det många gånger att pussla med tidsanvändningen. Träningstid eller ändå inget som uppstår ur tomma intet. Det är tid som man måste planera in i schemat, precis som allt annat – även om man gör det när som helst på dygnet.

4 Replies to “Ekvation, motivation och motion”

  1. Så är det! Alla har fått 24h per dygn att förvalta på det sätt dom tycker är bäst, så tid är egentligen det enda alla har fått samma mängd av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s