Nu kör vi

Myspass och kafferep hör som många av er kanske vet till mina absoluta favoritsysslor, men som med allt annat, blir man mellan varven också trött på det trygga och bekväma. 

För en tid sedan skrev jag ett inlägg här på bloggen om att jag längtade efter struktur och disciplin då det kommer till löpträning. Sagt och gjort – nu har jag träningsprogrammet framför mig. Boven i dramat heter Jenny. Tjejen som siktar på att korsa mållinjen på sub 3 timmar inkommande lördag då Stockholm maraton går av stapeln.

Orsaken till varför jag valde att kontakta Jenny är simpel. Dels har Jenny gjort upp träningsprogram till mig tidigare och dels tror jag att hon förstår hur kroppen fungerar efter förlossning, eftersom hon själv är mamma till tre barn.

Min träning kommer i snitt att bestå av fyra träningspass per vecka. Även om det låter lite i mina öron, tror jag att det är bättre att sätta ribban för lågt än för högt. Hellre överträffar jag förväntningarna, än att jag ständigt ska känna att jag inte kan följa uppsatta mål.

Första veckan består av grunduthållighet i form av två myspass, muskelstyrka, en intervallträning och så förstås ett efterlängtat långpass.

Med det sagt vet jag att jag kommer att avvika lite från träningsprogrammet redan i morgon, eftersom jag blev bjuden med till sandgroparna i Airisto för att köra lite backträning – något jag inte kunde tacka nej till. Som tur är vet jag att jag kan avvika och pussla med blocken utan att för den skull få hicka.

Hur ofta blir man inbjuden att springa upp för en sandgrop liksom? Det vore fy skam att tacka nej till sådant erbjudande!

SAMSUNG CSC

3 Replies to “Nu kör vi”

  1. Samma här – att följa ett löpprogram gör det både enkelt och effektivt att komma iväg! Du frågade ”vem är du” för ett tag sen – svarar nu istället för då… Din blogg hittade jag via nån kommentar nånstans för säkert två år sedan och sen dess återkommer jag regelbundet för att läsa både om blandningen av familjeliv, reflektioner och löpning. Toppenblogg enligt mig! Kram Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s