Syrlig rabarberkaka med sockerkaksbotten

Rabarberkakan nedan är min variant av Leila Lindholms orginalrecept. I vanlig ordning kunde jag inte låta bli att piffa till smeten med lite kokos. Och eftersom jag inte hade några söta jordgubbar inom räckhåll blev det en rabarberkaka där rabarbern fick agera solo.

Istället för att vända rabarbern i vetemjöl, blandade jag i ett par matskedar potatismjöl. 

SAMSUNG CSC

Kakan tog ur ugnen aningen för tidigt, vilket gjorde att den var aningen kladdig. Kladdigheten gav kakan karaktär eftersom den var just det – kladdig. Inte ogräddad. Gott säger jag. Gott sa ungarna.

6 Replies to “Syrlig rabarberkaka med sockerkaksbotten”

  1. Ska definitivt testa att göra en rabarberkaka/paj i sommar, tack för påminnelsen 🙂 En annan fråga, såg på instagram en bild på din garmin pulsklocka, vilken modell är det? Är du nöjd med den? Jag har en 305a nu, har du nån jämförelse mot den?
    Trevlig helg! 🙂

    1. Jag har en Garmin fr610. Är supernöjd med den, även om den börjat passera bäst före datum. Gillar det art jag ser kilometer för kilometer, och kan jmf hur jag sprungit. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av 350

      1. Okej, det låter bra. Man kan ställa in intervaller osv..? Sneglat på en garmin 620, men vet inte om den är värd det högre priset… Hmm 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s