Struktur och disciplin

Någon vecka efter att jag kungjort att jag föredrar sköna kravlösa löpturer, känner jag ett enormt behov av att få struktur i träningsveckan.

Som det är just nu går jag mycket på känsla, vilket oftast slutar i att jag känner att jag inte gjort tillräckligt. I snitt har jag landat på 30 sprungna kilometer i veckan, vilket känns långt ifrån idealet, även om jag vet att det endast är sju veckor sedan förlossningen. Egentligen är det inte ens de ringa mängden kilometer som är kruxet. Den stora boven i dramat är strukturen som helt saknas.

Vanedjur

Vana eller ovana – spelar ingen roll. Hur som haver behöver jag planera min vecka. Jag vill veta när jag ska springa och hur långt. Jag behöver veta när nästa pass infaller för att jag skall kunna njuta av vilan. Speciellt med tanke på att det är M’s program som dikterar tidsanvändningen är planeringen avgörande för att jag ska få ihop det.  Som det är just nu känns det ovisst att inte veta när nästa svettiga pass infaller. Botemedlet stavas träningsprogram.

Kontaktade Jenny om hjälp och till min stora glädje verkar det lösa sig. Jenny är inte bara trebarnsmamma, hon grejar också maraton på tiden 3:03 och så har hon fixat träningsprogram åt mig tidigare. Håll utkik – snart kommer jag att presentera tio frågor med Jenny här på bloggen.

bild-34

Det blev ett spontanpass tillsammans med Linda. Väl hemma kunde jag klocka 8,9 km. Extra kul blev det då vi sprang på Lindas gubbe precis som vi passerade pontaren.

Numera hittar man mammaspring också på instagram.

One Reply to “Struktur och disciplin”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s