Att bära barn

Amanda var ungen som vägrade sova, om jag inte gick omkring bärandes på henne i famnen. Till en början använde jag mig av BabyBjörn, men eftersom just den varianten inte är särdeles bekväm för rygg och axlar införskaffade jag en trikåsjal då hon växte till sig. Dag ut och dag in gick jag. Gick och gick. Och gick.

Då Viktor anlände hade jag sålt både bärsjal och BabyBjörn. Mitt mål var helt klart att få ungen att trivas i vagnen. Något han också gjorde. Då han var fyra månader och vi åkte till svenska fjällen lånade jag en Ergo-bärsele av en vän. Tyvärr ogillade ungen att bli fastspänd och jag kände mig snuvad på den närhet bärselen bjuder på. Tydligen kan man inte få allt. Men skam den som ger sig – köpte en Manduca och påbörjade kampanjen gilla-bärsele. Efter lite träning störtgillade han selen och efter det fanns det ingen hejd på tillvaron – plötsligt kunde vi röra oss fritt i terräng och skog utan några som helst problem.

Nu då nummer tre anlände trodde jag att Manducan skulle vara tillräcklig, men tji fick jag. Med en nyfödd kändes Manducan osmidig. Köpte alltså en trikåsjal av Malin, vilket visade sig vara ett perfekt alternativ nu då Molly är pytteliten. Sjalen är mjuk och följsam och hon sussar sött i den samtidigt som jag har händerna fria. BabyBjörnen hänger med den också, även om jag är fullt medveten om att användningstiden är ytterst begränsad.

Sjal

Trikåsjalen är helt klart favoritsjal nummer ett just nu, även om BabyBjörnen är smidig om jag bara behöver bära Molly en kort stund. Nackdelen med sjalen är att den kan kännas knölig om man behöver ha en rock på sig. Däremot är den mycket mer rygg-vänlig än vad BabyBjörnen är.

sjal_manduca

Manducan har hängt med både i skogen, i stan och i skidspåret. En ryggsäck – det är vad det är! Lätt att justera så den passar kort och lång.

Om du planerar införskaffa sjal eller sele lönar det sig att kolla efter dessa second hand. Nya kostar mer eller mindre än förmögenhet. Begagnade versioner kan man däremot fynda för småslantar. Perfekt alternativ ifall man kanske behöver prova sig fram.

8 Replies to “Att bära barn”

 1. Nog är det mysigt med sjal den där riktigt första tiden, som en fortsättning på gravidmage nästan. Lite komiskt att sjal och BabyBjörnen har samma färg. 🙂 Hoppas ni slutar halta snart!

  1. Ja det råkade sig som så att de blev samma färg. Båda är begagnade och sjalen köpte jag utan att ens sett den. Så det bara blev så. Ett rätt så lyckat köp eftersom jag är en rätt så beige människa!

 2. Så mysigt att bära i sjal och sele. Vi kom aldrig in i det helg och hållet, men de gångerna vi hade sjal var det så väldigt mysigt! De små verkar ha det bra där.

  1. Sjalen liksom bärselen är bra på så sätt att du kan använda dem länge. Själv bar jag Viktor fram tills att han var närmare tre år. Eller kanske t.o.m. äldre.
   I skogen och så på resorna är bärselen helt outstanding!

  1. Jätte bra att du kommenterade! Kommer ihåg att det var vissa bloggare som fick prova BB innan den kom ut till försäljning (Lofsan bl.a.) men hade som sagt inte provat den själv. Selen ser ju riktigt fräsig ut!
   Gillar BB’s design då den är slimmad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s