Dopet

Festen är över, mörkret har lagt sig och vi kan nöjt blicka tillbaka på dagen som gått. En dag att minnas. Den dag då Molly fick sitt namn.

Iklädd samma dopklänning som min bror och jag en gång i tiden burit, och en liten spetsmössa som min mamma sytt för hand i småskolan, låg Molly turvis i min och M´s famn under hela dopakten. Amanda läste en kort bibeltext och sjöng Gud som haver, medan Viktor hjälpte torka Mollys huvud efter att prästen hällt vatten på huvudet. Dessa små detaljer gjorde hela dopet precis så familjärt som vi önskade.

Blommor och bröd levererades hem till trappan och all disk plockades undan och tvättades innan jag ens hann blinka. Stort tack till både svärmor, svärfar, mamma och svägerskan för allt! Utan er hade vi stått handfallna.

Molly_dopet

Mollys faddrar kunde tyvärr inte närvara vid dopet. Däremot skickade de ett brev som gjorde att vi hade svårt att hålla tillbaka tårarna då M läste upp hälsningen under dopet.

”Vad jag önskar dig?

Inte att du ska bli det vackraste trädet på jorden. Inte att du år ut och år in ska lysa av blommor på varje gren. Men att då och då, på någon gren, en blomma spricker ut. Att då och då, något fint lyckas för dig. Att någon gång ett ord av kärlek finner ett hjärta
– det önskar jag dig.” (Jörg Zink)

 

molly_dopet_blommor

Beställde blommorna från blomsterbutiken Liatris och kunde inte ha varit mer nöjd.

Molly_dop_bakverk

Bakverken från Café Nathalie och Robert Malm glömde jag helt bort att fotografera, men fick hur som helst toppbetyg av samtliga gäster. Ovan syns de bakverk jag och Amanda lyckades åstadkomma.

12 Replies to “Dopet”

  1. Så vackert! Grattis! Mina barns dop har varit det största tillsammans med vår vigsel. Man stannar upp och förstår att familjen har fått en ny medlem. Fina bilder!

  2. Oj så fint! Molly den sötaste, blommorna helt fantastiska och ERA bakverk ser alldeles för smarriga ut 🙂 !!!

    1. Vacker klänning och vacka och garanterat smarriga bakverk! Roligt då barnen också kan vara delar av dopet!

  3. Fint att de äldre barnen fick vara delaktiga i dopet, det är så rörande sött!
    Fint namn ni valde åt Molly, om vår lilla trea i magen är en flicka, så är Adéle definitivt ett mellannamn (åt en dotter börjar namnen vara så gott som klara, men är det en son blir det knepigare…). Och dopklänningen är underbart fin, är den något din mamma gjort själv åt er eller är den köpt?

    1. Om jag minns rätt är den köpt för närmare 40 år sedan. Och klänningen har varit i användning vid dopet av mig, min bror och så mina och min brors barns dop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s